Spotlight tip

Tip: Snel zoeken op de iPhone met Spotlight

Spotlight helpt je met het zoeken op de iPhone

Spotlight is de manier om te zoeken op je iPhone. Door op het beginscherm ergens op het scherm van boven naar beneden te vegen, komt je in Spotlight en kan de iPhone doorzoeken. 

Als het gelukt is om in Spotlight te komen, kan je de zoekterm intikken waar je naar op zoek bent. Ik zelf gebruik hem vaak voor het zoeken van apps. Ik heb op mijn iPhone verschillende mappen aangemaakt met daarin weer verschillende tabbladen met apps. In principe slim gesorteerd (als zeg ik het zelf) maar toch ben ik wel eens een app ‘kwijt’.  Spotlight is daarvoor een uitkomst. Ik zoek vervolgens om ‘insta’ en binnen enkele seconden vind ik mijn app in het lijstje en kan ik hem openen.

Geheugen

Spotlight heeft ook een geheugen, want als ik vaker naar dezelfde app zoek, heb ik steeds minder tekens/letters nodig voordat hij begrijpt welke app ik wil. Als ik nu de ‘D’ invul staat de app van Dumpert direct boven aan, handig!

Spotlight iPhone

Andere dingen zoeken

Met Spotlight kan je niet alleen naar apps zoeken, je kan naar veel meer zoeken. Zoals: Contacten, muziek, mail, berichten, activiteiten en ga zo nog maar even door. Je kan zelf overigens instellen waar Spotlight naar moet zoeken en je kan aangeven de mate van belangrijkheid. Dit doe je door naar Instelling –> Algemeen –> zoeken met Spotlight te gaan. Hier kan je vervolgens aanvinken wat je wil en verplaatsen wat je wilt.

In hoeverre Spotlight wordt uitgebreid in iOS 8 is nog niet helemaal duidelijk, mocht hier een update over zijn, dan leest u dat uiteraard bij ons.

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons