Motorola presenteert opvolgers Moto X en Moto G

Motorola heeft tijdens een eigen evenement de opvolgers van de Moto X en Moto G officieel gepresenteerd. Ze beschikken over goede specificaties en gaan snel de verkoop in. De Moto G vandaag nog, de X volgt binnen enkele weken. Onduidelijk is of de toestellen naar Nederland komen.

De Moto X en Moto G hebben vandaag het levenslicht gezien. Alweer. De nieuwe X en G dragen namelijk dezelfde naam als hun voorgangers, onduidelijk is of Motorola hier HTC’s strategie (One M7 en M8) gaat toepassen, of iets in die trant. Motorola heeft de goedkope Moto G verder verbeterd en de prijs hetzelfde weten te houden, een knappe prestatie. De Moto X kan meedraaien met de smartphone-top, voorzien van onder andere een aluminium frame en Snapdragon 801 processor.

Moto G

De Moto G heeft een groter scherm gekregen, van 4,5” naar 5”. De resolutie is met 1280 bij 720 pixels gelijk gebleven. Onder de motorkap tref je een Qualcomm Snapdragon 400 aan, een quadcore geklokt op 1,2Ghz. Deze wordt bijgestaan door 8GB of 16GB interne opslagcapaciteit, afhankelijk van welk model je kiest. Beide versies beschikken over een Micro-SD slot om het geheugen relatief goedkoop uit te breiden. De camera aan de achterzijde heeft een upgrade gehad en schiet nu kiekjes in maximaal 8 megapixels, waar zijn voorganger het met 5 moet doen. De telefoon draait op een nauwelijks aangepaste versie van Android 4.4.4 KitKat en zal een update krijgen naar Android L, zo belooft Motorola. De accu van het toestel is niet verwisselbaar.

De afmetingen van het toestel zijn 41,5 x 70,7 x 11 millimeter en hij weegt 149 gram. Aan de voorzijde van de telefoon vind je twee speakers, net zoals bij de HTC One’s. De Moto G zal ook als dual-sim versie op de markt komen. Het is niet mogelijk om de telefoon aan te passen met de Moto Maker maar de fabrikant gaat verschillende gekleurde achterkantjes uitbrengen om hem zo te personaliseren. Ook accessoires als flipcovers zullen niet ontbreken. De nieuwe Moto G krijgt een adviesprijs van 180 dollar mee, evenveel als het huidige model. Onbekend is of deze uit de schappen gaat verdwijnen of juist nog goedkoper zal worden aangeboden.

Moto X

De Moto X is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Allereerst de behuizing, er is nu een aluminium frame dat voor een luxere en stevigere uitstraling moet zorgen. Daarnaast komt de Moto Maker voor dit toestel beschikbaar en krijg je de optie om de telefoon naar eigen wens samen te stellen. Een lederen achterkant?, geen probleem. Liever hout?, prima. Een grijs accent bij de camer?, kan geregeld worden.

Het OLED-scherm meet 5,2”, telt 1920 bij 1080 pixels en is voorzien van Gorilla Glass 3. De telefoon bevat een Qualcomm Snapdragon 801 processor, een quadcore die zijn werk op 2,5Ghz doet. Deze chipset is ook te vinden in de Sony Xperia Z3, HTC One M8 en Samsung Galaxy S5 en zorgt voor snelle prestaties. Verder is er 2GB werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Een Micro-SD slot ontbreekt, net als bij zijn voorganger. De camera aan de achterzijde schiet foto’s in maximaal 13 megapixels, bevat optische beeldstabilisatie en kan filmen in Ultra-HD/4K-resolutie. Een 2 megapixel webcam verzorgt je selfies en videogesprekken. De telefoon draait op Android 4.4.4 met slechts enkele (handige) toepassingen van Motorola, bijvoorbeeld de mogelijkheid om de Moto X hands-free te bedienen. Een update naar Android L komt gegarandeerd snel, zo meldt Motorola. De accu is niet verwijderbaar en meet 2300 mAh, relatief weinig voor een toestel met dit soort specificaties. Motorola kennende zal de accuduur echter prima in orde zijn. Daarnaast wordt de telefoon geleverd met een oplader die binnen 15 minuten voor 8 uur gebruikstijd kan zorgen, indrukwekkend!

Moto X (new 2)

Meer over de Moto X vind je op Motorola’s website. De telefoon verschijnt nog deze maand in onder andere Amerika, Frankrijk en Spanje en heeft een adviesprijs van 500 dollar meegekregen. Of hij ook naar Nederland komt is nog onduidelijk, Coolblue laat in ieder geval aan Digimind weten de mogelijkheden te onderzoeken.

Wat vind jij van deze smartphones?

Via: Androidplanet.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter