Review: Gecko cover voor de LG G Pad 8.3

In deze review behandel ik opnieuw een cover van Gecko Covers, deze keer voor de LG G Pad 8.3. Gecko belooft goede bescherming, hoge kwaliteit en een mooi design voor relatief weinig geld, de hoes kost namelijk nog geen drie tientjes. Ik kijk of het een aanrader is of dat je beter verder kunt zoeken naar een andere cover.

De cover

Omdat je de 8,3” tablet in de hoes klikt is laatstgenoemde lekker compact en ook het gewicht valt mee. Wel is hij wat aan de dikke kant, wat komt door de stevige voor- en achterzijde. De hoeken waarin de tablet geklikt wordt zijn erg sterk waardoor je aardig wat kracht moet zetten om de tablet uit de hoes te halen. Omdat je dit waarschijnlijk niet vaak zal doen is het niet zo’n probleem en het zorgt ervoor dat je kostbare LG G Pad 8.3 goed vast zit.
De buitenkant van de hoes is gemaakt van kunststof maar ziet eruit (en voelt!) als leer, een groot pluspunt naar mijn mening. De binnenzijde is voorzien van velours, dit voelt lekker zacht aan. Er is voor dit materiaal gekozen om het display niet te beschadigen en de tablet makkelijk in verschillende standen te kunnen zetten. Natuurlijk beschikt de case over uitsparingen voor alle knoppen, aansluitingen, de speakers en camera. Het Micro-SD slot is lastig te openen als de tablet in de hoes zit, dat is wel een puntje. Verder heb ik geen problemen ondervonden.

20140902_072638

De tablet is door een schuifmechanisme in verschillende standen te zetten, bijvoorbeeld om te typen of een documentaire te kijken. Ik heb hier geen problemen mee ondervonden en vind het een mooie feature. Over de kwaliteit van de hoes kan ik kort zijn, deze is uitstekend. Na twee weken gebruik ziet hij er nog als nieuw uit, op één klein plekje na. Deze is vermoedelijk ontstaan omdat ik de tablet (in de hoes dus) van ongeveer 75 centimeter hoogte op de vloer liet vallen. De hoes is alleen in de kleur zwart verkrijgbaar en beschikt aan de voorzijde over een klein Gecko-logo, geen probleem vind ik zelf. Verder geen poespas, gewoon een case met een goed ontwerp. En oh ja, de hoes wordt geleverd met een reinigings-doekje, altijd handig.

Conclusie

Ik ben erg te spreken over deze hoes. De bouwkwaliteit lijkt goed in orde, hij voelt stevig en tegelijkertijd luxe aan. Handig is het feit dat je de case in verschillende standen kan zetten zodat je bijvoorbeeld lekker een film kan kijken op de tablet. Het enige minpunt wat ik kan opnoemen is dat de case de tablet wel een stuk dikker maakt, maar ik vind dit niet erg. De tablet is namelijk nog prima te gebruiken en het zorgt ervoor dat ik het geheel zonder zorgen met mij mee kan nemen, bijvoorbeeld in mijn rugtas. Heb je een LG G Pad 8.3 en zoek je een goede hoes, dan raad ik je deze Gecko cover zeker aan.

20140902_072429

Deze cover is hier te bestellen op de website van Geckocovers.nl. Hij kost 24,95 euro (gratis verzending).

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van deze Gecko cover voor de LG G Pad 8.3. Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter