Samsung Galaxy Note 4 vanaf 17 oktober verkrijgbaar in NL

Samsung heeft laten weten de verkoop van de Galaxy Note 4 op 17 oktober in Nederland te starten. De telefoon krijgt een adviesprijs van 799 euro mee en beschikt over uitstekende specificaties.

De Samsung Galaxy Note 4 werd tijdens de IFA (begin september) gepresenteerd en Samsung heeft nu laten weten dat de telefoon vanaf 17 oktober in ons land verkrijgbaar zal zijn. Hij heeft een adviesprijs van maar liefst 799 euro meegekregen, al is hij momenteel voor een paar euro minder te pre-orderen. De ervaring met Samsung-telefoons leert ons dat de Note 4 snel na de release voor minder te koop zal zijn.

Samsung zal twee versies van zijn phablet op de markt brengen. Het internationale model (de versie die dus ook in Nederland uitkomt) draait op een 2,7Ghz Qualcomm Snapdragon 805 chipset, een ander model loopt op een Exynos octacore SoC uit eigen stal. Verdere specificaties zijn gelijk en zeker indrukwekkend te noemen. De Note 4 beschikt over een 5,7” QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), zoals we van Samsung gewend zijn betreft het hier een AMOLED-paneel. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en bevat 32GB aan interne opslagcapaciteit, eventueel uitbreidbaar via Micro-SD (max. 128GB). De camera aan de achterzijde is voorzien van optische beeldstabilisatie en schiet kiekjes in maximaal 16 megapixels. Voorop tref je een 3,7 webcam aan die beschikt over een goede groothoeklens om zo iedereen op je selfie of videogesprek te krijgen. Qua connectiviteit vinden we onder andere Wifi, Bluetooth, GPS, NFC, 4G-ondersteuning en een UV-sensor. Wat? Jawel, een UV-sensor. De telefoon kan je zo waarschuwen als je (te lang) in de zon zit. Of deze daadwerkelijk van pas gaat komen in ons land is nog even de vraag, maar het klinkt als een bijzondere feature. Ook functies die we van de Galaxy S5 kennen ontbreken niet op de Note 4 phablet, ook deze is voorzien van een vingerafdrukscanner (deze is in de thuisknop verwerkt) en een hartslagmeter (in de flits, onder de primaire camera). Natuurlijk ontbreekt de kenmerkende S-pen niet, deze is volgens Samsung weer wat beter geworden. Hij zou beter met de druk om kunnen gaan zodat je realistischer tekent. Om goede telefoongesprekken te kunnen voeren bevat de Note 4 drie microfoons en de – verwisselbare – 3220 mAh accu kan door middel van een snellaadtechnologie binnen 30 minuten van 0 naar 50 procent opladen worden. Deze gave feature kennen we van onder andere de Oppo Find 7 en zal ongetwijfeld veel mensen kunnen bekoren.

Heb jij interesse in deze (dure) smartphone?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter