Samsung Gear VR

Samsung Gear VR: Virtual Reality met de Galaxy Note 4

de Samsung Gear VR is een accessoire voor de Galaxy Note 4. Het is een VR bril waar je de Samsung Note 4 in plaats en je vervolgens mee kan gamen. Wanneer de Gear VR beschikbaar komt. De verwachte retailprijs is 200 euro.  Check de video hieronder voor de hands-on.

Op de IFA heeft Samsung nog een bijzondere accessoire voor de Galaxy Note 4 getoond. De Gear VR. Dit is een virtual reality bril die de Note 4 als motor gebruikt. Je klikt de Note 4 er in zodat je die als powersource kan gebruiken. Vervolgens heb je geen extra computer nodig en geen draden. Iets wat natuurlijk een enorme vooruitgang is ten opzichte van zijn concurrenten.  Uiteraard zullen hier nog veel meer games en andere apps voor gemaakt moeten worden, maar Samsung geeft aan dat zij nu de stap durven maken naar VR voor de consument. Eigenlijk word er sinds de jaren 90 al geëxperimenteerd met VR, maar de echte grote doorbraak is er nog steeds niet. Ik denk niet dat de Gear VR dit gaat doen, omdat er nog wel wat commentaar is op de kwaliteit van de beelden die je voorgeschoteld krijgt in de bril, maar dit is wat mij betreft een grote stap. Door de Gear VR kan je overal spelen met VR en niet meer alleen thuis met kabeltjes aan een computer.

Natuurlijk is het nog wel ’te duur’ want als je met de Gear VR wil spelen zal je een Note 4 aanmoeten schaffen (800 euro) en de Gear VR zelf voor 200 euro. Wat denk jij? Gaat Virtual reality nu eindelijk de wereld veroveren?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter