KopieID maak veilig een kopie van je identiteit

Maak met KopieID makkelijk een kopie van je paspoort of Identiteitskaart. De app is ontwikkeld door de Rijksoverheid en probeert Identiteitsfraude tegen te gaan. Handig! en gratis verkrijgbaar.

Identiteitsfraude is misschien wel de nieuwe inbraak van tegenwoordig. In plaats van dat ze met een koevoet je deur openbreken, stelen ze nu gewoon je identiteit wat je ook duizenden euro’s kan kosten. Als men een kopie van je paspoort in handen krijgen, kan men daar makkelijk een telefoon abonnement of lening mee afsluiten. Klinkt bizar maar er zijn tal van voorbeelden dat dit ook echt gebeurd. Dit kan je voorkomen door essentiële informatie weg te laten als je een kopie moet opsturen naar een instantie of bedrijf. Het BSNnummer is hier een voorbeeld van.

KopieID zorgt er voor dat je de juiste stappen doorloopt waar na je dan een goede kopie hebt, waarmee men lastig Identiteitsfraude kan plegen. Je maakt een foto van je ID of paspoort. Vervolgens markeer je ‘on screen’  het BSNnummer en vervolgens voeg je nog een specifiek watermerk toe aan de fotokopie. Hierdoor blijven de belangrijkste gegevens zichtbaar (zoals je voor en achternaam bijvoorbeeld) en voorkom je dat de kopie zomaar voor iets anders gebruikt kan worden. Er staat namelijk dan als watermerk voor wie hij bestemd is en de datum. Het enige nadeel is dat je iedere keer je paspoort of ID opnieuw moet fotograferen, maargoed dat is eigenlijk een fluitje van een cent vergelijken bij wat er kan gebeuren met je ID als hij gestolen worden.

De app is gratis te downloaden in de App Store, Google Play store en de Windows Store.

Labels:, , ,

Laat een reactie achter

flixifyflixifyaniwaveaniwavemoviestowatchmoviestowatchtheflixertheflixerflixtorflixtorflixhqflixhqprimewireprimewirehuramovieshuramoviesyeahmoviesyeahmoviesupmoviesupmoviesanime Fullmetal Alchemist: Brotherhood, anix, free anime, anime The Quintessential Quintuplets,