Microsoft komt met lockscreen voor Android

Microsoft heeft de lockscreenvervanger ‘Next Lock Screen’ beschikbaar gesteld in de Nederlandse Play Store. De applicatie vervangt je huidige lockscreen en laat je handige informatie zien. Ook kun je snel bij praktische apps, die onderin beeld staan.

Eind oktober onthulde Microsoft verschillende applicaties voor Android. Next Lock Screen was daar één van, maar kwam vooralsnog alleen uit in de Verenigde Staten. Via via konden wij Nederlanders de app ook gebruiken, maar het is goed om te zien dat Microsoft de lockscreenvervanger nu officieel in de Nederlandse Play Store heeft gezet. De app biedt een alternatief lockscreen (vergrendelscherm), mét informatie maar zonder beveiligingsmethode. Next Lock Screen haalt zijn informatie uit jouw agenda en geeft dat weer op het lockscreen, met de mogelijkheid om snel handelingen uit te voeren. Zo kun je direct iemand terugbellen, antwoorden op een SMS’je of naar je agenda gaan. Swipe je vanaf de klok naar beneden, dan ontgrendelt het scherm. Onderin het scherm staan vijf applicaties waarvan Microsoft denkt dat ze op dat moment handig zijn voor jou. Swipe je omhoog, dan krijg je nog meer apps en wat tools te zien. Deze kun je naar eigen lust aanpassen, wat wel zo fijn is. Bovengenoemde mogelijkheden werken allen naar behoren. De app heeft verschillende profielen, zoals je op onderstaande screenshots kunt zien is dat bij mij momenteel ‘on the go’. Hoe Next Lock Screen daar bij komt weet ik niet, ik zit namelijk al de hele ochtend achter de computer. De daadwerkelijke app heeft slechts één scherm (screenshot rechts), en maakt gebruik van verschillende Material Design elementen. Tenslotte biedt de app je de mogelijkheid om een eigen achtergrond in te stellen. Vooralsnog is Next Lock Screen alleen in het Engels te gebruiken.

Al met al is het een leuk alternatief om eens te proberen, zeker als je fan bent van snel dingen regelen vanaf je lockscreen. Het aanpassen van mogelijkheden is een groot pluspunt, het feit dat je lockscreen niet meer kan dienen als beveiligingslaag is minder maar hier begrijpelijk. Het lijkt er wel op dat de profielen nog niet zo goed werken en ook ondersteuning voor de Nederlandse taal was wel zo leuk geweest.

Next Lock Screen is te downloaden in de Google Play Store. Laat je even weten wat jij van de app vindt?

Next Lock Screen is te downloaden in de Google Play Store. Laat je even weten wat jij van de app vindt?

Via: Droidapp.
Beeld: Rens Blom

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

soap2daysoap2daymoviestowatchfreemoviestowatchfreeflixtorflixtorwatchmovieswatchmoviesaniwaveaniwaveprimewireprimewireflixtorflixtormyflixermyflixerbflixbflixgogoanimegogoanimegomovies, free tv shows streaming, Bring Him to Me (2024), Haunted Mansion (2023), watch tv shows online,