Voor 250 dollar krijg je de beste iPhone 6 clone die er is

Apple presenteerde een paar maanden geleden de iPhone 6, en dan weet je dat er fabrikanten zijn die de telefoon gaan na-apen. Bij sommigen is het resultaat lachwekkend, maar de Big Cola 3 van Dakele zijn we erg onder de indruk.

De Big Cola 3 – hippe naam overigens – is qua uiterlijk bijna een exacte kopie van de Apple iPhone 6. Omdat Dakele de telefoon zonder problemen wil verkopen, is bijvoorbeeld het Apple-logo vervangen door een apenstaartje. Ook is er geen schakelaar voor het snel regelen van het geluid aanwezig, al beschikt het toestel wel over een Micro-SD slot. Op het eerste gezicht zullen veel mensen toch echt denken dat je een iPhone 6 in je hand hebt, al verandert dat wanneer het scherm aangaat. De telefoon draait namelijk op Android 4.4 KitKat met daaroverheen de softwareschil van Dakele. Deze wijkt flink af van vanille Android, maar komt niet in de buurt van de iOS-looks. Ook onder de motorkap verschilt de Big Cola 3 erg van Apple’s paradepaardje, al hoeft hij zich daar helemaal niet voor te schamen. De specificaties van de Big Cola 3 zijn namelijk erg goed te noemen, zeker als je naar het prijskaartje van zo’n 250 dollar kijkt.

Specificaties

Het scherm van de Big Cola 3 meet 5″ en telt 1920 bij 1080 pixels, Full-HD dus. Volgens Dakele wordt er gebruik gemaakt van saffierglas, maar dit is niet bevestigd door een andere partij. Intern vinden we een quadcore 64-bit MediaTek MT6752 processor, draaiend op 1,7Ghz. Er is 3GB werkgeheugen (RAM) aanwezig en de opslagcapaciteit bedraagt 16GB. Dit is uit te breiden met maximaal 128GB middels een Micro-SD kaartje. Aan de achterzijde van de telefoon tref je een 13 megapixel camera met f/2.0 aperture aan, afkomstig van Sony. Ook aan de voorzijde is een Sony-camera aanwezig, deze schiet selfies in maximaal 8 megapixels. En oh ja, het uiterlijk doet wellicht vermoeden dat er in de fysieke thuisknop een vingerafdrukscanner is verwerkt, maar dat is niet zo. Ook is de telefoon met 7,25 millimeter iets dikker dan de iPhone 6, al is hij nog erg dun in vergelijking met de meeste andere Android-smartphones.

Beschikbaarheid en prijs

Zoals eerder gezegd heeft de telefoon een prijskaartje van omgerekend 250 dollar meegekregen. Het toestel wordt officieel alleen in China verkocht, maar de echte liefhebber kan hem ongetwijfeld via grijze inkoopkanalen kunnen bemachtigen. Wat vind jij van de Dakele Big Cola 3?

Via: Phonearena.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Reacties (1)

  • Avatar

    isabel

    |

    Mooie artikel ! Maar waar kan ik hem nu kopen ?

    Reply

Laat een reactie achter