YouTube krijgt Material Design update (download)

Google heeft de Android-applicatie van YouTube een update gegeven, die een grote visuele verandering met zich meebrengt. Het design strookt nu met de Material Design richtlijnen en heeft verder enkele handige verbeteringen meegekregen.

Update

Google heeft de afgelopen tijd vele eigen applicaties voor het Android besturingssysteem een update gegeven die het uiterlijk aanpast naar de Material Design look. YouTube schitterde door afwezigheid, maar daar is nu een einde aan gekomen. Vrijdagnacht bracht de internetgigant een update uit die de app naar versie 6.0 brengt, inclusief Material Design en enkele onderhuidse veranderingen. Visueel is de app erg veranderd en past hij nu helemaal in het rijtje met Gmail, Inbox, etc. Ronde iconen, een mooi hamburgermenu aan de linkerzijkant, felle kleuren en gewijzigde iconen. Gebruik je een apparaat dat draait op Android 5.0 Lollipop, dan kleurt de notificatiebalk mee. Het standaardscherm van YouTube is rood, inclusief rode balk. Bekijk je een kanaal dat de kleur groen gebruikt, dan wordt de notificatiebalk ook groen.

Verbeteringen zijn onder andere de meer geavanceerde zoekfilters en de mogelijkheid om bepaalde content de blokkeren, met het oog op de kids.

Downloaden

De APK is hier te downloaden en heeft Google’s digitale handtekening. Dit betekent dat je de update met een gerust hart kan installeren. Wat vind jij van deze YouTube make-over?

Via: Androidpolice

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons