Getest: de Windblocker laat je bellen zonder ruis

De Windblocker is een simpele en goedkope gadget van een Nederlands bedrijf en zorgt ervoor dat je kan bellen zonder ruis door de wind. Ik heb hem getest, mijn bevindingen lees je hieronder.

Bellen doen we steeds minder vaak, maar wanneer we het doen, hebben we vaak last van omgevingsgeluiden als de wind. Het Friese bedrijf Windblocker claimt de oplossing gevonden te hebben om ruisvrij te kunnen bellen: een klein bolletje schuim dat je om de microfoon op je telefoon klemt. Met een adviesprijs van 8 euro een goedkope oplossing voor een storend probleem, maar werkt het ook echt? Ik heb het uitgezocht.

De Windblocker wordt geleverd in een plastic (al lijkt het glas) doosje, met in de onderzijde een korte handleiding. De Windblocker is zo groot als een pingpongballetje, weegt praktisch niets en is voorzien van een hangertje om hem zo aan je sleutelbos te kunnen bevestigen. Hij is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog, voor ieder wat wils dus. Via de clip is hij eenvoudig aan je telefoon te klemmen, tot een centimeter dikte gok ik zo.

IMG_20150221_170154

Ik heb de Windblocker een aantal keer getest op het strand, waar aardig wat wind stond. Tijdens het bellen zonder de Windblocker ondervond ik hinder van ruis, veroorzaakt door de wind. Met de Windblocker om de microfoon van mijn telefoon geklemd, was de ruis grotendeels verdwenen en kon ik de persoon aan de andere kant van de lijn veel beter verstaan. Ook was ik beter verstaanbaar, zo zei men. Overigens kun je de Windblocker ook gebruiken als je een video opneemt en die ruisvrij wilt hebben.

De aanwezigheid van de Windblocker merk je niet tot nauwelijks, al ziet het er voor omstanders misschien wat gek uit. Maar ach: het werkt en dat is voor mij waar het om draait.

Conclusie

Veel valt er niet te zeggen over de Windblocker. Het is een ongelooflijk simpel dingetje dat zijn werk naar behoren doet. Kijkend naar de prijs van 8 euro is de Windblocker een goede oplossing om grotendeels ruisvrij te kunnen bellen. Windblocker meldt aan Digimind dat de gadget vanaf eind juni verkrijgbaar is in Nederland, nog even geduld dus.

Foto’s

Hieronder vind je een aantal foto’s van de Windblocker.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons