‘Nieuw HTC vlaggenschip duikt op, is niet de One M9’

Voor wie geïnteresseerd is in de aanstaande HTC One M9: de fabrikant komt bijna gelijktijdig met een andere smartphone die qua specificaties waarschijnlijk nóg indrukwekkender is. Ik noem een QHD-scherm, octacore processor en 20.7 megapixel camera.

One M9

Over een paar weken is het weer zover: in Barcelona vindt het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) plaats. HTC geeft daar – op 1 maart – een persconferentie waar zeer waarschijnlijk de One M9 aangekondigd wordt. Het toestel krijgt naar verluidt een 5″ beeldscherm dat 1920 bij 1080 pixels telt, Full-HD dus. De telefoon draait waarschijnlijk op een Qualcomm Snapdragon 810 processor, een energiezuinige chipset met acht kernen. Deze processor is ook te vinden in de recent aangekondigde LG G Flex 2 en volgens de geruchten wordt hij ook in de aankomende G4 geplaatst. Afijn, terug naar de One M9. De hoeveelheid werkgeheugen wordt waarschijnlijk 3GB, misschien zelfs 4GB. De interne opslagcapaciteit is nog even gissen, maar ik verwacht dat er geen 16GB-versie uit zal komen, die trend hebben we nu wel achter de rug. De camera aan de achterzijde van de telefoon wordt heel anders dan die van de One M8, zo kunnen we uit gelekte foto’s en geruchten opmaken. Waar de M8 het moet doen met een – wat teleurstellend – Ultrapixel-exemplaar, krijgt zijn opvolger waarschijnlijk een ‘normale’ 20.7 megapixel module met grote sensor. De webcam zou kiekjes schieten in 8 of 13 megapixels, daar bestaat nog onduidelijkheid over. Het toestel zal ongetwijfeld op Lollipop draaien en over een metalen behuizing beschikken.

De ‘A55’

Op een beurs in Azië dook van de week opeens een ander HTC-toestel op, de A55. Bronnen melden dat het om een codenaam gaat, de telefoon komt uit in de Desire-serie maar de naam is nog niet zeker. De specificaties van de smartphone zijn indrukwekkend te noemen. Het 5,5″ scherm beschikt over een QHD-resolutie, 2560 bij 1440 pixels dus. Onder de motorkap treffen we een MediaTek MT6795 processor aan, een octacore die – net als de Snapdragon 810 – erg energiezuinig zou moeten zijn. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig, de opslagcapaciteit 32GB en de accu heeft een capaciteit van 3000 mAh, wat ik voor een toestel als dit aan de kleine kant vind. De voorzijde bevat de kenmerkende BoomSound-speakers en een 13 megapixel webcam, net als de – eveneens van HTC afkomstige – Desire Eye. De camera aan de achterzijde moet kiekjes schieten in 20.7 megapixels. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop in combinatie met HTC’s Sense 7.0-schil. Over de gebruikte materialen voor de behuizing weten we nog niks, maar kijkend naar bovenstaande foto lijkt het om plastic te gaan. Ook zien we geen fysieke of capacitieve knoppen en lijkt het er dus op dat de telefoon over on-screen knoppen beschikt, net als de One M8, bijvoorbeeld.

Aankondiging samen met One M9?

Een bijzonder toestel dus, maar wat nu volgt, is ook opvallend te noemen: volgens bronnen presenteert HTC de telefoon op het MWC, net als de One M9. Ik ben erg benieuwd of de Taiwanese fabrikant daadwerkelijk deze twee concurrerende smartphones tegelijkertijd gaat tentoonstellen. Helaas moeten we nog even wachten, want 1 maart is nog een aantal nachtjes slapen.
Laat je even weten wat jij van dit nieuws vindt?

Via: Foon4u.nl

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter