Huawei Watch: fraaie, ronde Android Wear-smartwatch

Huawei heeft op het Mobile World Congress zijn eerste smartwatch gepresenteerd, welke draait op Android Wear en voorzien is van een ronde behuizing. Naar verluidt krijgt de Huawei Watch een prijskaartje van slechts 199 euro met zich mee.

Men vond de Motorola Moto 360 mooi, de LG G Watch R nóg mooier en nu is er de Huawei Watch: misschien wel de mooiste Android Wear-smartwatch ooit. Qua design nauwelijks te onderscheiden van een traditioneel luxe horloge, zeker in combinatie met zo’n hippe wijzerplaat. Een metalen kast, saffierglas, verwisselbare bandjes, het klinkt allemaal erg mooi. Ik zeg het maar eerlijk: dit had ik niet van Huawei verwacht.

Specificaties

De Huawei Watch beschikt over een 1,4″ AMOLED-scherm dat 400 bij 400 pixels, een nette resolutie. Het display wordt beschermd door saffierglas, dat erg krasbestendig is. Onder de motorkap tref je een Qualcomm Snapdragon 400 processor en 512MB werkgeheugen aan. Op het interne geheugen van 4GB kun je applicaties en wijzerplaten installeren. De accu meet 300 mAh, al rept Huawei in het persbericht met geen woord over hoe deze kan worden opgeladen. Waarschijnlijk gaat dit via magneten, net als bij diverse LG-smartwatches. De Huawei Watch draait op Android Wear en is compatibel met elke Android-smartphone die draait op versie 4.3 of hoger. De verbinding met het toestel wordt middels Bluetooth 4.1 tot stand gebracht. De onderzijde van het horloge bevat een hartslagmeter en ook een barometer is aanwezig. De smartwatch kan dus prima gebruikt worden voor fitnessdoeleinden en om dat te benadrukken, is Huawei een samenwerking met Jawbone aangegaan.

Verkrijgbaarheid en prijs

Het persbericht meldt dat de Huawei Watch in meer dan twintig landen op de markt komt, maar het is nog onduidelijk of de Benelux daar bij hoort. Een prijs is evenmin bekendgemaakt, al spreken geruchten over een opvallend lage adviesprijs van 199 euro. Zelf verwacht ik dat de wearable zo’n 260 euro gaat kosten, maar wat het precies wordt is nog even afwachten. Ik heb contact opgenomen met Huawei Nederland over de eventuele beschikbaarheid en prijs van het horloge. Wanneer ik een reactie heb, zal ik het bericht van een update voorzien.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons