Officieel: de HTC One M9

HTC heeft tijdens zijn persconferentie op het Mobile World Congress de langverwachte One M9 gepresenteerd. De telefoon lijkt qua design veel op zijn voorganger maar beschikt over verbeterde specifcaties, met de Snapdragon 810 processor en 20 megapixel camera als grootste veranderingen.

Ontwerp: vertrouwd

Qua design heeft HTC voor de One M9 grotendeels vastgehouden aan het vorige vlaggenschip, de One M8. Beide toestellen beschikken over een 5″ scherm, de kenmerkende aluminium behuizing en bijbehorende rondingen. Wel heeft het bedrijf subtiele wijzigingen doorgevoerd door de locatie van de knoppen te veranderen en wordt er voor de BoomSound-speakers nu samengewerkt met Dolby in plaats van Beats by Dr. Dre. De meest opvallende verandering is waarschijnlijk de verdwijning van de dubbele camera aan de achterzijde. De afmetingen van de One M9 zijn 144,6 bij 69,7 bij 9,61 millimeter, het gewicht bedraagt 157 gram.

Specificaties

De telefoon beschikt over een 5″ Full-HD scherm (1920 bij 1080 pixels) en IPS-technologie voor goede kijkhoeken. Onder de motorkap vind je een Qualcomm Snapdragon 810 processor, een chipset met acht kernen die bestaat uit twee quadcores. Deze doen hun werk op 2Ghz en 1,5Ghz en worden bijgestaan door 3GB werkgeheugen (RAM). De opslagcapaciteit bedraagt 32GB en is uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje van maximaal 128GB. Aan de achterzijde is een 20 megapixel camera van Toshiba aanwezig, waar de One M8 voorzien is van een Ultrapixel-model. Bij de One M9 is deze aan de voorzijde te vinden, wat volgens HTC voor betere selfies bij minder verlichte omstandigheden moet zorgen.
Het toestel loopt op de laatste versie van Android: 5.0.2 Lollipop. HTC heeft de telefoon voorzien van zijn Sense 7-schil waarmee je met verschillende thema’s het toestel naar eigen smaak kan aanpassen. Verder is de One M9 uitgerust met onder meer Wifi, NFC, Bluetooth, 4G-ondersteuning en GPS. De accu heeft een capaciteit van 2840 mAh en is niet verwisselbaar.

one m9 officieel

Verkrijgbaarheid en prijs in Nederland

Volgens Tweakers is de HTC One M9 vanaf 31 maart ‘breed verkrijgbaar’, wat erop duidt dat hij bij providers en retailers beschikbaar komt. De adviesprijs bedraagt 749 euro. Meer informatie over de telefoon vind je op de productpagina van HTC Nederland.

Via: Tweakers

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter