Sony kondigt Xperia Z4 aan, maar alleen voor Japan

Sony onthulde gisteren de Xperia Z4, de nieuwste high-end smartphone van het bedrijf. Qua specificaties geen grote wijzigingen ten opzichte van de Z3 en ook het ontwerp oogt bijzonder herkenbaar. Opvallend is dat Sony de Z4 alleen in Japan uitbrengt, een wereldwijd vlaggenschip wordt pas volgende maand gepresenteerd.

Specificaties

De Sony Xperia Z4 heeft een behuizing die wel erg veel doet denken aan zijn voorganger, de Z3. Elementen als de metalen randen, glazen achterkant en ronde aan- en uitknop zijn aanwezig, om maar even iets te noemen. Wel is de telefoon met 6,9 millimeter iets dunner dan de Z3. Net als voorgaande Xperia Z-modellen is de Z4 met zijn IP68-certificering water- en stofdicht. De telefoon maakt gebruik van diverse klepjes om aansluitingen te beschermen.
Het toestel heeft een 5,2″ beeldscherm dat 1920 bij 1080 pixels, Full-HD resolutie dus. Onder de motorkap tref je een Qualcomm Snapdragon 810 processor aan. Deze chipset bestaat uit twee quadcore’s en is onder meer energiezuiniger dan de Snapdragon 801 die in de Z3 zit. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en de opslagcapaciteit meet 32GB. De camera aan de achterzijde blijft ongewijzigd en schiet dus foto’s in 20.7 megapixels. De webcam heeft een wel update ontvangen: waar de Z3 een 2,1 megapixel exemplaar heeft, kiest Sony voor de Z4 voor een 5 megapixel model met een groothoeklens zodat iedereen op je selfie past. De accu is in capaciteit gekrompen van 3100 mAh naar 2930 mAh. Qua connectiviteit biedt de smartphone ondersteuning voor onder andere Wifi, Bluetooth, GPS en 4G-netwerken. De Z4 draait op Android 5.0.2 Lollipop met Sony’s eigen schil eroverheen. Deze is via een update al uitgerold naar eerdere Xperia-apparaten, waaronder de Z-line up.

achterkanten

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft aangegeven dat de Xperia Z4 vooralsnog alleen bedoeld is voor de Japanse markt. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. In mei kondigt het bedrijf een internationaal vlaggenschip aan. De kans is groot dat deze smartphone veel op de Z4 gaat lijken, zowel qua uiterlijk als specificaties. Desondanks hoop ik op een verrassing van Sony, want de Z4 valt mij vooralsnog tegen. Kijkend naar de verschillen tussen bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en S6, had ik van Sony meer innovatie verwacht. Dit vinden meer mensen, zo blijkt uit de reacties op het wereldwijde web. Dus kom op Sony, blaas ons volgende maand omver.

Via: Hardware.info

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons