‘Geen Nexus-tablet, maar wel twee smartphones dit jaar’

Interessant nieuws omtrent de Nexus-lijn vandaag. Google zou dit jaar geen Nexus-tablet uitbrengen maar ervoor kiezen om twee smartphones te lanceren. Het 5,2″ model komt van LG, terwijl Huawei werkt aan een 5,7″ variant.

In oktober vorig jaar bracht Google een smartphone (de Nexus 6) en een tablet (de Nexus 9) uit, maar die lopen allebei niet zo lekker. Dit jaar zouden de plannen dan ook gewijzigd zijn: Google schrapt de tablet en kiest voor twee smartphones van twee verschillende fabrikanten. Althans, dit meldt de Amerikaanse website Androidpolice. Zij geven aan de informatie te hebben ontvangen van een ‘betrouwbare’ bron die het in het verleden vaker bij het juiste eind heeft gehad.

De smartphones komen van LG en Huawei, zo wordt er gezegd. Dit strookt met eerdere geruchten. LG is de maker van de Nexus 5 (de telefoon op de foto boven dit artikel) en zou dit jaar de Nexus 5 (2015) uitbrengen. De officiële naam is nog onbekend, maar de telefoon draagt volgens Androidpolice de codenaam ‘Angler’. De specificaties staan nog niet vast, maar het scherm zou 5,2″ meten. De accu krijgt een capaciteit van 2700 mAh en de gebruikte chipset kan de Snapdragon 808 worden, die ook in LG’s G4 te vinden is.

nexus61

De tweede smartphone wordt volgens de bron door Huawei ontwikkeld. Het toestel gaat door het leven als ‘Bullhead’ en krijgt een 5,7″ scherm. Een vervolg op de Nexus 6 (hierboven afgebeeld)? De accu zou 3500 mAh groot zijn en Huawei en Google kiezen naar verluidt voor de Snapdragon 810 processor.

Waarom er dit jaar geen Nexus-tablet komt, is onbekend. Het lijkt er in ieder geval op dat de Nexus 9 nog een aantal maanden, misschien wel langer, verkocht zal worden. Volgens Androidpolice worden beide smartphones in oktober onthuld. Dit is in lijn met de lanceringen van voorgaande Nexus-apparaten en vergt dus nog wat geduld van enthousiastelingen.

Wat heeft jouw voorkeur, een 5,2″ of 5,7″ Nexus? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons