Zijn dit de specificaties van de Samsung Galaxy Tab S 2?

Dat Samsung werkt aan de tweede generatie Galaxy Tab S-modellen staat vast. Hoe die eruit komen tke zien en wat de specificaties zijn, dat is nog onduidelijk. Een aantal gelekte foto’s en specificaties zouden meer duidelijkheid geven.

De Galaxy Tab S-serie bestaat uit een 8,4″ en 10,5″ model en is alweer bijna een jaar verkrijgbaar. In tabletland is dat vrij lang en dus wachten we ongeduldig op de opvolgers. Die worden volgens de geruchten binnen enkele weken gepresenteerd en zouden qua specificaties weinig vernieuwend zijn. Wel krijgen de beeldschermen een gewijzigd aspectratio van 4:3, een verhouding die ook op Apple’s iPad te vinden is. Ook de schermformaten zouden worden aangepast en rond de 8″ en 9,7″ liggen. De resolutie bedraagt 2048 bij 1536 pixels. Naar alle waarschijnlijkheid worden de Tab S 2 tablets voorzien van een AMOLED-scherm en daar zullen veel mensen blij mee zijn.

Als de verspreide foto klopt, vind ik het ontwerp niet zo tof: het lijkt wel erg veel op de iPad. Metalen randen, de schermverhouding en het formaat, de fysieke thuisknop: het oogt niet bijster origineel.

Onder de motorkap tref je een niet nader gespecificeerde Samsung Exynos octacore processor aan. Wellicht gaat het om de 7420 chipset, die ook gebruikt wordt in de Galaxy S6 en S6 Edge. De Tab S 2-modellen zouden 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit krijgen. Ook is er een Micro-SD slot aanwezig om het geheugen uit te breiden.
Net als de huidige generatie worden de nieuwe tablets uitgerust met een 8 megapixel aan de achterkant en 2 megapixel webcam. Of er ook weer een vingerafdrukscanner in de thuisknop verwerkt is, weten we nog niet. De gelekte foto boven het artikel toont een fysieke thuisknop dus de kans is zeker aanwezig.

Het is nog wachten op de aankondiging, maar ik ben erg benieuwd naar deze tablets. Jij?

Via

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter