Dunne Samsung Galaxy A8 duikt op in hands-on video

De onaangekondigde Samsung Galaxy A8 is verschenen in een hands-on video en diverse afbeeldingen. De 5,7″ telefoon heeft een metalen frame en is slechts 5,9 millimeter dik. Vooralsnog lijkt de A8 alleen in China uit te komen.

Samsung’s Galaxy A-serie bestaat uit mid-range smartphones met een metalen frame. De lijn begon met de Galaxy Alpha en daarna verschenen de A3, A5 en A7. Waar de A4 en A6 zijn weet niemand, maar Samsung lijkt binnenkort met een nieuw model te komen: de A8. Dit toestel dook een paar weken geleden op bij een Amerikaanse keuringsinstantie, maar de kans is groot dat hij daar voorlopig niet op de markt komt. De gecertificeerde gsmbanden worden namelijk niet in de Verenigde Staten gebruikt, maar in China. Later doken er diverse plaatjes van de Galaxy A8 op, afkomstig van Chinese bronnen.

Vandaag is er een – eveneens Chinees – filmpje opgedoken waarin de Galaxy A8 de ster is. Hieruit kunnen we een aantal zaken bevestigen. Zo is het toestel voorzien van een metalen frame, meet hij slechts 5,9 millimeter dik en lijkt het ontwerp op dat van de Galaxy S6. Ook zijn er verschillende specificaties bekend geworden. De Galaxy A8 heeft een 5,7″ Full-HD scherm, 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit. Dit kun je uitbreiden met een Micro-SD kaartje. Er is ook een NFC-chip in de telefoon geplaatst. Aan de achterkant van het toestel is een 16 megapixel camera te vinden, over de webcam wordt niet gesproken. Er is een forse 3050 mAh accu aanwezig. De gebruikte processor komt van Qualcomm, een Snapdragon 615 om precies te zijn. Deze 64-bit chipset heeft acht kernen (octacore). De telefoon draait op de nieuwste Android-versie: 5.1 Lollipop met Samsung’s eigen softwareschil TouchWiz.

De gepubliceerde video is hieronder te bekijken. Zou jij de Galaxy A8 kopen als ‘ie hier verkrijgbaar komt?

Via: Phonearena

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter