Honor 7 met high-end specificaties komt naar Nederland

Huawei’s dochteronderneming Honor gaat de Honor 7-smartphone uitbrengen in Nederland. Het 5,2″ toestel is voorzien van goede specificaties en een metalen behuizing. In China gaat de telefoon voor omgerekend 290 euro over de toonbank, maar het is nog onbekend hoeveel hij hier gaat kosten. Ook de lanceerdatum blijft vooralsnog onduidelijk.

De Honor 7 werd eind juni gepresenteerd voor de Chinese markt en doet het daar erg goed, zo meldt Honor in een persbericht. Zo zouden er in 12 uur tijd ruim twee miljoen pre-orders zijn geplaatst. Het was echter nog onduidelijk of de telefoon ook naar andere landen zou komen, maar dit blijkt wel het geval. Honor heeft een promotiefilmpje op YouTube geplaatst waaruit duidelijk wordt dat de Honor 7 in Europa verkocht gaat worden. Navraag bij de Nederlandse afdeling van het bedrijf leert dat we het toestel ook in ons land mogen verwelkomen. Details als een datum en verkoopprijs werden nog niet bekendgemaakt.

Specificaties

Het toestel is voorzien van een volledig metalen behuizing, met aan de achterkant een vingerafdrukscanner. Het ontwerp van de telefoon doet mij denken aan een kruising tussen de Honor 6 Plus, Huawei Mate 7 en HTC One M9. Ik vind het een stijlvol toestel, jullie?

De Honor 7 heeft een 5,2″ Full-HD scherm en loopt op een Kirin 935 processor van Huawei. Deze 64-bit chipset heeft acht kernen en is ook te vinden in de Huawei P8. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig. De opslagcapaciteit is 16GB of 64GB groot, afhankelijk van welk model je kiest. Bij beide varianten kun je het geheugen uitbreiden met een Micro-SD kaartje. De accu is niet verwisselbaar en heeft een capaciteit van 3100 mAh. Aan de voorzijde van het toestel is een 8 megapixel webcam geplaatst en aan de achterzijde vind je een 20 megapixel camera van Sony. Deze is – net als bij iPhone’s – bedekt met saffierglas om krassen te voorkomen. Qua connectiviteit kun je rekenen op onder meer Wifi, Bluetooth, GPS en 4G-ondersteuning. De Honor 7 draait op Android 5.0 Lollipop met daaroverheen de EMUI 3.1-schil van Huawei.

Prijzen

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijzen de Honor 7 in de Nederlandse schappen komt te liggen. In China kost de uitvoering met 16GB geheugen omgerekend 290 euro. Voor het model met 64GB geheugen betaal je daar 360 euro. Mocht Honor vasthouden aan deze prijzen dan wordt de Honor 7 een goedkope high-end smartphone. Ik ben benieuwd.

Via: Hardware.info

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter