Motorola Moto G (2015) lekt uit in volle glorie

De Motorola Moto G wordt op 28 juli aangekondigd, maar het toestel is de afgelopen weken al veelvuldig uitgelekt. Naast verschillende foto’s en specificaties plaatsten diverse buitenlandse webshops de telefoon al op hun website en grote geheimen heeft de Moto G (2015) dan ook niet meer.

Motorola stuurde recent uitnodigingen de deur uit voor een persevenement op 28 juli, waar het zeer waarschijnlijk de nieuwe Moto G gaat aankondigen. We hebben de afgelopen tijd ook de Moto X (2015) voorbij zien komen, onder meer op live foto’s. Het zou mij dan ook niet verbazen als Motorola het evenement aangrijpt om ook zijn nieuwste vlaggenschip te onthullen, maar dat blijft nog even afwachten.

In ieder geval, de aankondiging van de Moto G (2015) is minder dan een week weg maar helaas voor Motorola blijft er weinig om te presenteren. Zoals ik al zei weten we al bijna alles van de smartphone. Variërend van het ontwerp tot de specificaties: de laatste weken werd het internet overspoeld met informatie en foto’s van de nieuwe Moto G. Zo lijkt de telefoon veel op zijn voorganger, maar is hij IPX7 gecertificeerd en kan hij dus een half uur in een toiletpot overleven. Ook wordt het mogelijk om de Moto G te personaliseren met Motorola’s bekende Moto Maker, waarbij je onder andere de kleur van de achterkant kan bepalen. Motorola lijkt hardwaretechnisch vooral in te zetten op de snelheid en camera’s van de nieuwe Moto G. Zo komen er twee modellen die verschillen in werk- en opslaggeheugen, waarbij de 1GB/8GB-versie goedkoper wordt dan de 2GB/16GB-uitvoering. Het geheugen is uit te breiden met een Micro-SD kaartje. Beide varianten krijgen een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel model aan de voorkant. Het scherm meet 5″ en telt 1280 bij 720 pixels, HD-resolutie. Het toestel maakt gebruik van de 64-bit Snapdragon 410 processor en biedt ondersteuning voor 4G-netwerken. De Moto G draait out of the box op de laatste versie van Android: 5.1.1. De accu heeft een capaciteit van 2470 mAh en gaat volgens de advertentie minimaal een ‘lange dag’ mee.

moto g 2015 2

Gelekte foto’s tonen de Moto Maker opties voor de Moto G (2015)

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend en worden waarschijnlijk pas de 28ste onthuld. Ik ben in ieder geval enthousiast, want een Moto G met een aanpasbaar design en sterk verbeterde specificaties klinkt als een goed toestel. Laten we hopen dat Motorola vast blijft houden aan het aantrekkelijke prijskaartje van +/- tweehonderd euro. Wat verwacht jij?

Via: Techtastic

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter