OnePlus AMAA levert nieuwe details 2-smartphone op

OnePlus heeft een AMAA (Ask Me Almost Anything) gehouden op Reddit en verschillende nieuwe informatie over de aanstaande ‘OnePlus 2’ telefoon bekendgemaakt.

De afgelopen weken heeft OnePlus al diverse specificaties van de 2-smartphone onthuld. Zo krijgt hij een Snapdragon 810 processor, 4GB werkgeheugen en een vingerafdrukscanner. De vraag-en-antwoord sessie op Reddit heeft interessante informatie opgeleverd, onder meer over het ontwerp van het toestel.

De OnePlus 2 wordt namelijk kleiner dan zijn voorganger, zo zou blijken uit bovenstaande afbeelding. Onder de OnePlus One (1) ligt namelijk een 2, zo verzekert een medewerker van OnePlus ons. De schermgrootte van de telefoon is nog niet bekend, maar zou tussen de 5,1΅en 5,5¨ liggen. Over het design werd gezegd dat er ‘sterk verbeterde’ SwapStyle covers komen, iets wat geïntroduceerd werd op de One. Die zou verwisselbare achterkantjes van o.a. denim, bamboe en kevlar krijgen, al viel dat in de praktijk zwaar tegen. De SwapStyle covers werden vertraagd en kwamen – op de bamboe na – uiteindelijk helemaal niet op de markt. Laten we hopen dat OnePlus hiervan geleerd heeft. Verder zei het bedrijf dat het design en de camera erg belangrijk waren bij de ontwikkeling van de 2, dus reken op een gewijzigd ontwerp en een verbeterde camera. Ook komen er verschillende versies van de 2 op de markt die verschillen in netwerkbanden. Het Europese model biedt volledige ondersteuning voor Nederlandse netwerken, zowel 2G als 3G en 4G bij alle providers. De OnePlus One ondersteunt qua 4G-netwerken alleen T-Mobile, een veelgehoorde klacht in ons land.

De accu krijgt een capaciteit van 3300 mAh, zo bevestigde het bedrijf. De OnePlus One heeft een 3100 mAh accu en gaat ook bij zwaar gebruik een dag mee, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Fans van draadloos opladen worden teleurgesteld: de kans is groot dat de 2 dit niet ondersteunt. Alhoewel OnePlus het niet zwart op wit heeft geschreven, lijkt het uitgesloten dat je de telefoon zonder kabel kan opladen. Dit zal met de USB Type C-kabel moeten. De kabel wordt langer dan die van de One en dat is goed nieuws: die is namelijk wat aan de korte kant.

Over de lancering van de OnePlus 2 maakte OnePlus bekend dat deze te volgen is met een speciale applicatie. Heb je een Virtual Reality (VR)-bril, dan kun je de app downloaden en de presentatie levensecht bijwonen. Ook werd bevestigd dat de One-smartphone verkocht blijft worden als de 2 op de markt komt. Die wordt gelanceerd met het beruchte invitesysteem, al zegt OnePlus dat er meer invites beschikbaar komen dan bij de One. Wie er vroeg bij was met het aanschaffen van de One heeft geluk: je krijgt dan voorrang als je de 2 wilt kopen. OnePlus wilde hier verder niet op ingaan, maar het komt er waarschijnlijk op neer dat trouwe supporters eerder een uitnodiging krijgen.

Via: Phandroid
Bron: Redditt

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons