Review: Otterbox Strada Folio Case iPhone 6

In deze review behandel ik de Otterbox Strada Folio Case voor de iPhone 6. Deze flipcover biedt ruimte voor een pasje en is gemaakt van echt leer.

De case kost vijftig euro en is verkrijgbaar bij gsmpunt.nl. Om te kijken of hij het geld waar is, heb ik hem de afgelopen twee weken gebruikt. Mijn bevindingen met deze Otterbox-case lees je hier.

De case

De Strada Folio Case is speciaal ontworpen voor de iPhone 6: andere telefoons passen er dan ook niet in. De iPhone in de case doen of eruit halen gaat binnen tien seconden en zonder al teveel moeite. De case is gemaakt van twee materialen. De randen zijn van hard plastic, bedoeld om vallen en stoten op te vangen. De case is gecertificeerd valbestendig, al vermeldt de website van Otterbox geen verdere details.
Alhoewel het woord ‘plastic’ een goedkoop gevoel doet opwekken, is de realiteit anders. Het voelt prima, vooral degelijk aan. De voor- en achterkant is vervaardigd uit echt leer en ligt fijn in de hand. Het leer biedt aardig wat grip, ziet er chic uit en heeft een constante temperatuur, in tegenstelling tot materialen als metaal. Het zorgt ervoor dat het leer aangenaam aanvoelt, of de omgevingstemperatuur nou aardig koud of warm is. Wel is het leer krasgevoelig en dat is jammer: na tien dagen gebruik zit zowel de voor- als de achterkant onder de kleine krasjes. De achterkant is tevens voorzien van één grove kras, waarschijnlijk veroorzaakt door een sleutel. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de case er over een paar maanden uitziet. Men zegt dat lederen accessoires persoonlijker worden naarmate je ze gebruikt, maar ik vind dat bij deze smartphone case niet opgaan.

 

20150705_182134

 

De flipcase biedt ruimte aan een pasje van het formaat pinpas. Deze kun je makkelijk in de case stoppen en eruit halen en is een goede toevoeging. Een ‘killer feature’ vind ik het echter niet, omdat de meeste mensen meerdere pasjes bij zich hebben en de case die niet allemaal kan herbergen. Daarnaast wordt de flipcase vaak dubbel geklapt gebruikt en bevindt het pasje zich aan de onderkant. Zo heb jij er geen zicht op en kan hij in theorie eruit vallen. In de praktijk blijkt het pasje stevig vast te zitten en hoef je je geen zorgen te maken.

Omdat het een flipcover betreft, is er een magneetsluiting in de case verwerkt om de voorkant stevig tegen de case aan te drukken als ‘ie bijvoorbeeld in je broekzak zit. Dit werkt naar behoren en de aluminium sluiting voelt stevig aan. Aandachtspunt: het gaat niet om een zogenaamde smart cover, die het scherm laat ontwaken als je de case opent.

Handig aan de case is dat de randen rond het scherm van de iPhone wat zijn verhoogd. Valt de telefoon dan raken de randen van het hoesje als eerste de grond, en niet het display. Dit vermindert de kans op een beschadigd scherm. En ligt de telefoon met het scherm naar beneden op tafel, dan rust hij op de randen van het hoesje: het display raakt de tafel niet. Een feature waar je niet altijd bij stilstaat, maar zeer van pas komt.
Zoals je van een hoesje mag verwachten zijn er uitsparingen voor alle aansluitingen. De aan- en uitknop en volumeknoppen worden bedekt door de case, maar hebben een versteviging waardoor ze goed en eenvoudig zijn in te drukken.

20150705_182210

Conclusie

De Strada Folio Case heeft een solide indruk achtergelaten. Hij voelt degelijk aan en beschermt de iPhone tegen krassen, stoten en vallen. Ook is er een ruimte om een pasje op te bergen, wat goed werkt. De lederen voor- en achterkant voelt chic aan, maar ziet er na een week duidelijk gebruikt uit. Dat is voor mij het enige minpunt van deze case, want verder vind ik het een fijne accessoire. Wie een degelijke case iPhone 6 case zoekt en kan leven met het krasgevoelige leer, heeft aan dit hoesje van Otterbox een goede koop.

De Otterbox Strada Folio Case voor de iPhone 6 kost vijftig euro en is hier aan te schaffen.

Foto’s

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen van de Strada Folio Case.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons