Alcatel komt met twee nieuwe budgetsmartphones

Gelekte foto’s en specificaties wijzen uit dat Alcatel begin september twee nieuwe smartphones aankondigt. De OneTouch Pop 3 5 en 5.5 draaien op Android 5.1 en beschikken over instapspecificaties.

De IFA 2015 staat voor de deur en dus kunnen we rekenen op veel nieuwe smartphones, tablets en andere elektronica. Alhoewel de IFA pas op 2 september van start gaat, is er al informatie bekend over twee nieuwe, onaangekondigde Alcatel smartphones. Het bedrijf grijpt de IFA aan om ten minste twee budgetmodellen aan te kondigen, maar het is nog onbekend of ze naar Nederland komen.

De OneTouch Pop 3 5 is het eerste model en verschijnt in twee configuraties. De ene maakt gebruik van een MediaTek chipset die geen 4G-ondersteuning biedt, terwijl de Snapdragon 210-uitvoering wel overweg kan met 4G. Andere specificaties zijn gelijk en geven de telefoon 1GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en een 1800 mAh accu. Het 5″ display telt 854 bij 480 pixels. Het toestel draait op Android 5.1 Lollipop en heeft een 5 en 2 megapixel camera aan respectievelijk de voor- en achterkant. De Mediatek-variant gaat 110 euro kosten en voor de Snapdragon-versie betaal je 140 euro.

pop 3 5

De OneTouch Pop 5.5 is qua ontwerp vrijwel identiek aan zijn kleinere broer, maar heeft betere specificaties. Zo beschikt de telefoon over een 5,5″ HD-scherm (1280 bij 720 pixels), 8 megapixel camera en grotere 2910 mAh accu. Het werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn even groot als bij de 5″-uitvoering. Wel is er ruimte voor een Micro-SD kaartje om het geheugen uit te breiden. Het toestel loopt op Android 5.1 en komt opnieuw in een 3G- en 4G-versie met dezelfde chipsets. Volgens Mobiflip gaan deze uitvoeringen minder dan 170 euro kosten.

Het is nog niet duidelijk of Alcatel nog meer in petto heeft, maar daar komen we binnen enkele weken achter. Heb jij interesse in één van deze budgetsmartphones?

Via

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons