‘Apple onthult iPhone 6S en 6S Plus op 9 september’

De iPhone 6S en 6S Plus worden naar verluidt op 9 september gepresenteerd. De telefoons krijgen onder meer een verbeterd Force Touch scherm. Dit beweren anonieme bronnen van Buzzfeed.

Nieuwe iPhone’s zijn altijd een goed gespreksonderwerp, zeker naarmate we dichterbij de onthulling komen. Wel is het van belang dat je de juiste dingen weet, anders sla je natuurlijk een flater op dat toffe feestje. Volgens de meest recente geruchten is de datum van aankondiging nu bekend: het wordt 9 september. Buzzfeed meldt dat het van goed geïnformeerde, anonieme bronnen heeft vernomen dat Apple de toestellen dan presenteert en het vervolgens nog even duurt voor je ze echt kan kopen. Er wordt gesproken over medio september, misschien de 18de.
In ieder geval, 9 september klinkt als een logische datum van onthulling. De iPhone 6 en 6 Plus werden ook op die dag aangekondigd, oudere iPhone’s zagen ook in de week het levenslicht. Als Apple vasthoudt aan die traditie zijn we dus minder dan een maand verwijderd van de onthulling.

Maar wat weten we al van de toestellen? Nou, ze zouden 0.2 millimeter dikker worden dan de iPhone 6 en 6 Plus. Zo is er ruimte voor een steviger ontwerp en een iets grotere accu. Ook voorziet Apple de smartphones naar verluidt van een snellere processor en licht verbeterde camera. De iPhone 6S en 6S Plus draaien op iOS 9 en zijn qua ontwerp vrijwel gelijk aan hun voorgangers. Het beeldscherm krijgt waarschijnlijk Force Touch-techniek, iets wat je ook in de Apple Watch vindt. Force Touch biedt extra acties als je harder op het scherm drukt, zodat je in de kalender-app bijvoorbeeld sneller een nieuwe afspraak kunt aanmaken.

En Apple, wat vindt die van deze geruchten? Zoals gewoonlijk wilt de fabrikant geen commentaar geven en zullen we moeten wachten op de officiële onthulling.

Via

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons