ASUS’ nieuwste smartphone is dun en heeft een mega accu

ASUS heeft in India de Zenfone Max aangekondigd, een smartphone die slechts 5,2 millimeter dik is. Je zou denken dat in zo’n dunne behuizing weinig ruimte overblijft voor een accu, maar niets is minder waar. De Zenfone Max is voorzien van een 5000 mAh accu, waar concurrenten als de Galaxy S6 en HTC One M9 niet boven de 3000 mAh uitkomen.
Een ongelooflijk bijzondere prestatie van ASUS, zo mogen we de Zenfone Max wel noemen. Er zijn niet veel smartphones met een 5000 mAh accu, en de modellen die er zijn, hebben een dik ontwerp. Zo’n grote accu zorgt logischerwijs voor een lange accuduur, al heeft ASUS niet bekendgemaakt hoelang die moet meegaan. Mijn verwachting is dat je er minimaal twee werkdagen mee vooruit kan, misschien wel drie.

ASUS heeft ook nog enkele andere specificaties van de Zenfone Max onthuld. Zo heeft de telefoon een 5,5″ scherm, maar de resolutie is nog onbekend. Misschien HD, maar ik hoop op Full-HD. Het display wordt beschermd door Gorilla Glass 4, dat schade als krassen tegenhoudt en beperkt. Onder de motorkap tref je een Qualcomm Snapdragon 410 processor aan. Deze is ook te vinden in goedkopere toestellen als de Motorola Moto G (2015) en is niet heel krachtig. De Zenfone Max beschikt over 2GB werkgeheugen. Aan de achterkant van de telefoon is een 13 megapixel camera geplaatst. Deze heeft een f/2.0 diafragma, dubbele LED-flitser en Laser Autofocus om snel scherp te kunnen stellen. Aan de voorzijde van de smartphone is een 5 megapixel webcam aanwezig. De Zenfone Max heeft een speaker aan de achterkant en draait op Android 5.0 of 5.1 Lollipop.

Verdere specificaties zijn nog niet bekendgemaakt. ASUS wilt de telefoon pas in oktober uitbrengen, maar meldt niet in welke landen. Het is dan ook niet duidelijk of de Zenfone Max in Nederland verkocht gaat worden. We blijven deze telefoon volgen en brengen jullie bij meer nieuws op de hoogte. Ga jij het toestel kopen als hij naar Nederland komt?

Via: Nu.nl en Engadget

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons