Hoera: er lijkt dus wél een Europese Note 5-versie te komen

Alhoewel Samsung bij de onthulling van de Galaxy Note 5 zei dat de telefoon niet naar Europa komt, is dat misschien wel gelogen. Er zijn namelijk verschillende aanwijzingen opgedoken dat het toestel wél naar Europa komt, al is nog onduidelijk wanneer dat zou plaatsvinden.

De teleurstelling onder Europese gebruikers was groot toen Samsung bekendmaakte dat bij ons alleen de Galaxy S6 Edge+ wordt uitgebracht. Volgens de fabrikant lijken de Note 5 en S6 Edge+ erg veel op elkaar, maar hechten Europese gebruikers meer waarde aan de Edge-randen dan aan de S-pen. Om verwarring te voorkomen en gebruikers ‘de meest optimale’ ervaring te bieden, wordt hier alleen de S6 Edge+ in de schappen gelegd. Wie per se een Note 5 wilt aanschaffen, kan dat bijvoorbeeld tegen een fors hogere prijs bij een importeur doen. Daar betaal je rond de duizend euro voor een exemplaar, geen eerlijke handel dus.

Goed nieuws voor wie interesse heeft in – een goedkopere – Note 5: er zijn diverse aanwijzingen op het internet verschenen die wijzen op een Europese release. Serieuze aanwijzingen, want het gaat om documenten van Amerikaanse en Indiase overheidsinstanties, plus een certificaat van de Bluetooth SIG-website. Alle drie de bronnen hebben het over de N920F, zeer waarschijnlijk de Europese Note 5. N920 is het modelnummer van de telefoon, terwijl Samsung het F-kenmerk alleen voor zijn Europese Galaxy-smartphones gebruikt. Tel die twee feiten bij elkaar op en bedenk dat er zijn drie onafhankelijke bronnen zijn die het bestaan van de Europese Note 5 bevestigen.

note 5 en s6 edge plus

Links de Note 5, rechts de S6 Edge+

Nu beweren anonieme bronnen dat Samsung al op 28 augustus aankondigt dat het toestel naar Europa komt. Dat lijkt mij wel erg snel, aangezien de fabrikant op 13 augustus – tijdens de onthulling van de smartphone – meldde dat ‘ie niet naar Europa komt. Binnen een paar weken een ommezwaai maken is niets voor Samsung, zeker niet als je weet dat bij de keuringsinstanties is aangevraagd om de N920F tot eind januari geheim te houden. Er zijn dan ook bronnen die zeggen dat Samsung pas voor de feestdagen de Note 5 naar de Europese winkels brengt, wat aannemelijker klinkt.

Zou jij de Note 5 kopen als ‘ie in Nederland verkrijgbaar was? Of heb je meer interesse in zijn ‘concurrent’, de S6 Edge+? Ik hoor het graag in een reactie onder dit artikel.

Via: GSMarena

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons