Met Pro Music Creator maak je online muziek, met wie dan ook

Wie muziek maakt, weet dat het lastig is om via internet nummers te produceren met andere muzikanten. Het Nederlandse Pro Music Creator maakte vandaag zijn debuut en claimt de oplossing te hebben.

Wat is Music Pro Creator?

Pro Music Creator omschrijft zichzelf als een nieuw en innovatief online platform voor muzikanten. Muzikanten kunnen een account aanmaken bij Pro Music Creator, that’s it. Geen software, downloads of extra apparatuur: gewoon jij met je instrument. Of als je zingt, je stem natuurlijk. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je een sessie starten of meedoen aan een sessie van iemand anders. En heb je alleen of samen een leuk nummer gemaakt, dan kun je het direct – gratis – downloaden in .waw formaat. Ook kun je het nummer uploaden naar Soundcloud, zodat iedereen het kan luisteren. Volgens Pro Music Creator zijn alle sessieleden evenredig eigenaar van een nummer, wel zo eerlijk. Wie geld wilt verdienen met een liedje, kan het verspreiden via iMusicanDigital, de partner van Pro Music Creator. Bij de verkoop van de muziek via de distributiekanalen van iMusicianDigital gaat 90 procent van de opbrengst naar de rechthebbenden, de sessieleden dus. Dat klinkt netjes.

Naast de mogelijkheid om nummers op te nemen, heeft Pro Music Creator momenteel een 24/7 chat, winpagina en een pagina met de laatste nieuwtjes en reviews. Volgens het persbericht wordt er gewerkt aan meer functies, maar geeft geen details.

USB_back

Ik dacht dat deze beste man dus Chris was, maar dit bleek niet het geval.

Zo kwam de oprichter op het idee

Pro Music Creator is in anderhalf jaar opgezet door drie jongens, waaronder oprichter Chris Kroon. Kroon licht toe hoe hij het op het idee van Pro Music Creator is gekomen.

“Muziek maken is een van mijn grootste passies, maar ik kon niet altijd de juiste bandleden op de juiste plek vinden. Alleen een beetje spelen is leuk, maar ik merkte dat samen jammen met anderen het meest inspirerend is. Mijn technische achtergrond maakte het mogelijk om een volledig online sociaal platform te ontwikkelen waar mee ik muzikanten en muziekfans met elkaar in contact kan brengen en hen eindeloze mogelijkheden kan bieden om samen te werken.”

Zelf ben ik meer van het muziek luisteren, niet van het maken. Toch ben ik erg benieuwd naar Pro Music Creator. Het platform ziet er gebruiksvriendelijk uit en ik kan me voorstellen dat muzikanten behoefte hebben om eenvoudig muziek te maken, met wie dan ook. Volgens mij kunnen er nieuwe toffe nummers uit ontstaan. Wat vind jij van Pro Music Creator?

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

myflixermyflixerwatchserieswatchserieswatchmovieswatchmoviesbflixbflixMangaFireMangaFiretheflixertheflixerflixifyflixifyflixwaveflixwavehuramovieshuramoviessflixsflixanime The Seven Deadly Sins: Four Knights of the Apocalypse, watch free anime, gogoanime, anime High School DxD,