Samsung Galaxy Gear S2 komt in oktober, gaat 349 euro kosten

Samsung heeft aangekondigd dat de Galaxy Gear S2-smartwatch in oktober op de markt komt. De standaard uitvoering gaat 349 euro kosten, terwijl je voor de Classic-variant 399 euro betaalt.

De Gear S2 werd een paar dagen geleden onthuld, al maakte Samsung toen nog niet bekend wanneer en voor welke prijs het slimme horloge beschikbaar zou komen. Die informatie is er nu dus wel, inclusief de eerste hands-on ervaringen van internationale media.

Specificaties

De Galaxy Gear S2 heeft een 1,2″ scherm, 250 mAh accu en 4GB opslagruimte. Het horloge draait op een 1Ghz dualcore processor en beschikt over 512MB werkgeheugen. Met een resolutie van 360 bij 360 pixels is het bijzonder scherp: de pixeldichtheid is hoger dan 300. Met de ingebouwde NFC-chip kun je straks betalingen doen met Samsung Pay, al is het nog niet bekend wanneer die dienst naar Nederland komt. Samsung Pay is momenteel alleen beschikbaar in landen als de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Tenslotte is de Gear S2 water- en stofdicht, wel zo handig.

Tizen-besturingssysteem

De Gear S2 heeft een roterende rand waarmee je door de interface navigeert. Eerste ervaringen zijn positief, zo las ik. Het horloge draait niet op Android Wear maar op Tizen OS, dat mede ontwikkeld is door Samsung en partners als Intel. Er zijn dan ook nog niet heel veel applicaties beschikbaar voor de Gear S2, al claimt Samsung dat er gewerkt wordt om het aanbod uit te breiden.

gear s2 smartwatch

Interessant detail is dat Samsung geleerd heeft van een eerdere fout. Oudere Samsung smartwatches zijn namelijk alleen compatibel met Samsung-smartphones, waarmee je een hoop potentiële gebruikers uitsluit. De Gear S2 is – gelukkig – te gebruiken met elke Android-smartphone die draait op Android 4.4 KitKat en beschikt over minimaal 1,5GB werkgeheugen.

Twee modellen

De Galaxy Gear S2 verschijnt in twee uitvoeringen. De standaard versie gaat 349 euro kosten, terwijl de meer luxe variant met een lederen bandje 399 euro moet opbrengen. Vertel, ga jij de Gear S2 kopen?

Via: Tweakers

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons