Nieuwe muziek ontdekken via Spotify (3 tips)

Ben je muziekliefhebber en heb je weinig tijd om zelf alles uit te pluizen? Dan biedt Spotify jou een paar leuke mogelijkheden. Check de video met 3 tips over Spotify.

Ik luister tegenwoordig nog nauwelijks radio in de auto. Spotify heeft mijn voorkeur, want dat scheelt een hoop geklets en reclame. Daarnaast houd ik er wel van om nieuwe muziek te ontdekken. Net even wat eerder als de rest alvast weten wat de volgende hit wordt, vind ik altijd een sport. Spotify helpt mij daar bij. In de video geef ik 3 tips hoe Spotify dat doet.

Discover Weekly

In Discover Weekly stelt Spotify iedere maandag een afspeellijst samen voor jou waarvan hij denkt dat jij dat leuke nummers vind. Dit doet hij op basis van algoritmes. Bijvoorbeeld door de kijken naar welke jij muziek, artist, nummer jij het meeste luister. Of hoe je afspeellijsten zijn samengesteld. Daarnaast kijk Spotify dan zelf nog een paar stappen verder, zoals welke muziek luisteren andere mensen nog meer, die van de zelfde artist als jou houden. Ik ga je er niet te veel mee vermoeien hoe Spotify dit doet, maar test het uit. Niet alle nummers zijn altijd even spannend of precies je smaak, maar er zitten er altijd waar een paar bij die ‘raak’ zijn.

Viral 50 Nederland

Deze afspeellijst laat zien welke 50 tracks het meest zijn gedeeld die dag. Kortom wat is ‘upcoming’  of zojuist ontdekt door de rest van Nederland. Misschien vergelijkbaar met de tipparade van vroegah. Dit is dus niet op basis van jouw voorkeuren, maar geeft een algemeen geluid van wat men in Nederland tof vind. Kortom hier vind je over het algemeen altijd de aankomende hits.

New Music Friday

Deze afspeellijst is via de smartphone of tablet iets makkelijker te vinden dan via de computer (hier kan je hem opzoeken via zoeken en dan zoeken op New Music friday). Deze afspeellijst laat iedere vrijdag zien welke muziek er is toegevoegd op Spotify. Nummers, albums of live sessions, kortom ook hier vind je iedere week nieuwe muziek, die wellicht nog niet iedereen gehoord heeft.

Ik hoop dat je met deze tips leuke muziek vind en voor de horde uit kan blijven lopen. Heb jij nog een handig tip? Deel hem dan hieronder..

Labels:,

Laat een reactie achter