Netflix tips voor de zomervakantie

Ben je ook Netflix addict? Heb je vakantie? Dan heb ik 2 goede tips voor wat je kan kijken op Netflix deze zomer. Stranger Things en Marcella zijn aan hun eerste seizoen op Netflix begonnen en zijn zeer de moeite waard om te kijken. Deze blog bevat overigens geen spoilers dus lees rustig verder.

Netflix tip 1: Marcella

Stranger Things heb ik al op meerdere websites voorbij zien komen. Daarom begin ik met Marcella. Dit is ook een nieuwe ‘Netflix Original’. Ik moet eerlijk bekennen dat je dan eigenlijk er van uit kan gaan dat het goede kwaliteit is. 9 van de 10 in ieder geval wel. Hij staat vanaf 1 juli 2016 op Netflix Het is een good old ‘rechercher serie’ maar wel met een twist. Zoals Netflix zelf ook al verraad het is een oud-rechercheur die weer aan de slag gaat nadat haar huwelijk op de klippen is gelopen. Zoals de naam doet vermoeden is Marcella uiteraard waar de serie omdraait. Wat mij betreft echt een aanrader omdat je in dit seizoen meerdere keren gaat meemaken dat je denkt te weten hoe het zit, maar dan begin je door de volgende aflevering toch weer te twijfelen. Het is van de makers van ‘The Bridge’ en qua sfeer kan je dat merken. Ik hou persoonlijk wel van het ‘grauwe engelse slecht-weer-sfeertje’. Overigens als je de serie kijkt voel je wel aan dat er ongetwijfeld een seizoen 2 van gaat komen, dit hebben slim gedaan, maar of het echt een open einde is….. dat laat ik even in het midden. Veel plezier met kijken. Hieronder de trailer:

Netflix tip 2: Stranger Things

Ik heb iedere keer de neiging om Strange things te zeggen, maar de titel van deze serie is toch echt Stranger Things. Eigenlijk kan je deze maand niet om de serie heen. Hij wordt overal geprezen en iedereen kijkt hem. Ik heb hem zelf ook binnen 2 dagen uitgekeken, dus dan weet je dat het goed is… Daar komt bij dat ook dit een ‘Netflix Original’ is. Ik zal eerlijk zijn je moet er wel van houden. Het is science fiction/ horror en dat moet je liggen of niet. Ondanks dat bijvoorbeeld mijn vrouw daar geen fan van is, vond ze Stranger Things wel leuk, met name omdat er leuke personages in zitten en het niet heel de tijd horror/demonen/duivels/viezigheid is. Het is een goede mix van realistisch en fictie. De set van de serie is geweldig het brengt je terug naar de jaren 80 waar kinderen nog op fietsen fietsten met puch-zadels (ik weet niet of men dat in die tijd ook in Nederland deed).  Qua sfeer, scènes en dialogen zit het helemaal goed. Het verhaal begint vrij snel met de verdwijning van een jongetje, Will Buyers. Ik had wel even de gedachten ‘ohjee niet weer zo’n vermissingsverhaal’ maar ik moet zeggen dat had ik alleen de eerste aflevering. Daarna wordt je meegesleept in het verhaal en de fantasie van de makers. Kortom ik zou hem snel bekijken, check hier onder nog even de trailer. Momenteel ben ik toch maar begonnen aan ‘The Returned” , je weet wel die serie op netflix met dat jongetje in de bushalte… Vaak langs geskipt, maar nu toch maar eens aan begonnen, binnenkort lees je wat ik daar van vind.

Veel plezier op Netflix deze zomer!

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons