iPhone 7 de vervanger voor je iPhone 6s?

Afgelopen tijd heb ik al meerdere keren geschreven over de iphone 7, inmiddels zie je de eerste al in het wild en verschijnen er overal al weer iphone 7 hoesjes, maar feitelijk zijn dat dezelfde hoesjes al voor de iPhone 6(s). Hoe zit het met de iPhone 7 is dat hetzelfde als bij hoesjes? Nagenoeg hetzelfde?

iPhone 7 (plus) vs. iPhone 6s (plus)

Misschien lees jij er veel over net zoals mij, kijk je reviews en zit je enorm te twijfelen om je iPhone 6(s) wel of niet in te wisselen voor de iPhone 7. Ik zelf heb een iPhone 6s Plus en vraag me al enige tijd hetzelfde af. Ik zal je meenemen in mijn overwegingen.

Feitelijk scheelt de iPhone 7 niet veel met zijn voorganger, natuurlijk is alles net weer een beetje sneller, en better om het in simpele mensentaal uit te leggen, maar uiterlijk verscheelt het niet zoveel. Tenminste de iPhone 7 heeft een ‘gaatje’ minder en een andere camera. De iPhone 7 is ook in zwart en matzwart verkrijgbaar.

Het grootste verschil zit hem in de camera, wat mij betreft. Dit zou voor mij ook gelijk de enige overweging zijn om wel de iPhone 7 Plus te kopen. Met zijn zoomcamera en speciale portraitmodus biedt hij meer als de huidige camera van een iPhone 6. Inmiddels heb ik wel wat kennissen om mij heen die de 7 Plus hebben, dus ik heb verschillende resultaten van de camera gezien. De potraitmodus houdt simpel gezegd in dat de camera depth of field kan creëren, waardoor de mogelijkheden dichter bij een DLSR camera komen. Het resultaat is verbluffend te noemen. Misschien niet onder alle omstandigheden even goed als een DLSR maar het komt heel erg in de buurt. Zeker als je met name foto’s maakt voor social media.

Mijn (voorlopige) besluit

De iPhone 7 Plus zal ik binnenkort wel gaan kopen, en dan door de camera. In combinatie met mijn DJI OSMO Mobile (daarover binnenkort een review) zie ik hier veel potentie in om meer foto’s en video’s te maken met een beter kwaliteit dan de iPhone 6s Plus, ondanks dat je daar ook prima foto’s en 4K video kan schieten.

Als je de camera niet het belangrijkste van een smartphone vind, dan zou ik wachten op de volgende iPhone (7s? of 8?), want heel oneerbiedig gezegd voor een ander kleurtje zou ik geen 1000 euro over hebben.

iphone-foto

foto: Iphonehoesjes.nl

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons