Honeywell Lyric T6

Review: Honeywell Lyric T6 (Apple homekit)

Een van de (weinige) thermostaten die wel werkt met Apple Homekit, de Honeywell Lyric T6. Kort gezegd een goeie betrouwbare, maar simpele thermostaat die werkt met je Apple apparaten. Lees mijn bevindingen hieronder.

Ik heb de bedrade versie gekocht, omdat simpelweg mijn motto is ‘bedraad is beter’, maar er is ook een draadloze versie. Daarnaast hangt de thermostaat zelf ook op de plek van de oude thermostaat waardoor de bedrading er al was. Ik zou het er niet apart voor aanleggen dat zou ik de draadloze versie nemen. Die is weliswaar een paar tientjes duurder, maar dat scheelt wel gaten boren. Overigens las ik dat de draadloze ook niet op batterijen werkt met op netstroom, dus de echte meerwaarde snap ik dan ook niet helemaal.

Mijn eerste indruk van de Honeywell Lyric T6 is prima. Het is een mooi kastje met een zwarte achtergrond en mooie witte letter op het display. Hij is vierkant en dat is wellicht even wennen als je een oud(er) type van Honeywell thuis hebt.

Installatie Honeywell Lyric T6

De bedrade versie van de Honeywell Lyric T6 is heel eenvoudig te installeren. Download de app van Honeywell en sluit het kastje aan op de bedrading zoals in de instructies staat. Ik heb hier werkelijk geen problemen mee gehad, gewoon de app downloaden en goed de stappen volgen dan kan er naar mijn mening niets mis gaan.  Na installatie zal je iPad herkennen dat je een homekit accessoire hebt gekoppeld aan je apparaat en met een paar klikjes zit hij ook gelijk gekoppeld aan je ‘woning’ app van Apple. Trouwens je zal wel een iPad of Apple TV moeten hebben om de Honeywell Lyric T6 te kunnen gebruiken in de woning app. Met het belangrijkste: Je kan tegen Siri zeggen hoe warm je het wilt hebben in je huis. Vervolgens zet Siri jouw CV in om de juiste temperatuur in.

Opties

De Honeywell Lyric T6 heeft niet heel veel opties of extra poespas. Wat ik jammer vind is dat je jouw energie verbruik niet goed kan meten. Iets wat Toon bijvoorbeeld wel doet, aan de andere kant… wat moet je er nou eigenlijk mee. Volgens mij kan jezelf verzinnen dat het handig is als de verwarming uitgaat als je het huis verlaat. Daarnaast is het natuurlijk wel zo prettig dat de verwarming dan weer uit gaat zodra je in de buurt bent van thuis. Simpelweg omdat iedereen snapt dat je dan energie bespaard. Laat de Lyric T6 dit nou precies doen. Je kan op basis van Geofence instellen wat voor temperatuur er bij jouw thuis moet heersen. Kortom als ik wegga hoeft het niet warmer te zijn dan 16 graden en als ik thuis ben mag het graag 20 graden zijn.

Met Geofence stel je een straal in rondom jouw woning waarin je dan dus aangeeft hoe warm het moet zijn als je daar binnen bent of als je daar buiten bent.

Naast Geofence kan je ook instellen dat de CV na een bepaalde tijd de woning verwarmt tot een bepaalde graden. Bij mij thuis is dat vanaf 22:00 uur 16 graden en na 07:00 uur weer 20 graden.

Delen

Je kan de thermostaat makkelijk delen met de mensen die ook bij jouw thuis wonen (lees jouw vrouw en kinderen). Het mooie hiervan is dat Geofence werkt als een multiplayer. Zolang er maar iemand thuis blijft die gekoppeld is aan de T6, zal de temperatuur hetzelfde blijven. Is iedereen van huis dan past de thermostaat zich aan.

Dit zijn zo’n beetje de opties die ik gebruik met de Honeywell Lyrcis T6, wellicht werken een aantal andere opties goed of beter voor jou. De enige andere optie die ik nog gebruik is ‘vakantie’ daarmee kan je instellen dat je op vakantie bent en een temperatuur instellen die voor de gehele vakantieperiode telt.

Conclusie Honeywell Lyric T6

Wat mij betreft is dit een prima thermostaat die werkt met Apple Homekit. Als een van de weinige op dit moment. Het is superhandig om gewoon tegen je iPhone te kunnen roepen: “hey Siri, zet de verwarming op 20 graden.” Daarnaast zijn de deelopties en Geofence superopties. Helaas kan je niet je energieverbruik meten en iets van dat had er van mij wel in gemogen.

Je kan hem op verschillende website bestellen voor ongeveer 160 euro (bedraad) of draadloos voor ongeveer 215 euro. Je kan hem bestellen onder andere bij Coolblue.

PS: Ik ben al een aantal maanden op zoek naar de echte meerwaarde van de woning app van Apple. De toevoeging van Siri snap ik, maar verder….Iemand?

 
Follow my blog with Bloglovin
 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons