fitbit charge 2

Fitbit Charge 2 of smartwatch?

Ik heb er nooit een review over geschreven maar inmiddels gebruik al ruim een jaar de Fitbit Charge 2. Is het nou handig om een smartwatch te kopen of kan tracker voldoende zijn? 

Laten we er niet om heen praten, smartwatches zijn momenteel gewoon nog extreem duur. Zeker als je naar de Apple Watch kijkt daar heb je momenteel de goedkoopste versie voor rond de 260 euro, maar dan heb je de meest kleine en uitgeklede oudere versie. Voor mij was dit toch een reden om goed na te denken over wat ik wilde een smartwatch of een tracker. In de basis zijn trackers toch iets goedkoper dan zo’n smartwatch en heb je voor rond de 140 euro toch ook gauw een van de topmodelen, zoals de Charge 2 van Fitbit.

Ik heb een jaar geleden toch besloten om geen smartwatch te kopen simpelweg omdat ik het (nog) te duur vond en ik goed had nagedacht over wat ik met zo’n accessoire wilde. Om te beginnen had ik gekeken naar de accessoires van zo’n tracker of horloge. Bijvoorbeeld op knaldeals zijn zat accessoires te vinden voor beide. Omdat het een horloge/tracker wordt die je iedere dag om hebt is het wel tof als je voor een Fitbit Charge 2 bandje kan vervangen voor een andere als je hem zat bent, waardoor je dan weer een heel ‘nieuw’  horloge/tracker hebt. Deze accessoires zijn voor allebei de soort ruim aanwezig en ongeveer even duur. Vervangende bandjes zijn voor beide ongeveer vanaf 30/40 euro.

Nadat ik een goed beeld had van de eventuele bijkomende kosten, heb ik nagedacht over waar ik het voor wilde gebruiken. Mijn persoonlijke voorkeuren zijn dat hij moet voldoen aan een goede hartslagmeter (liefst constant), lange batterijduur en goede stappenteller.

Uiteindelijk was voor mij naast de prijs ook de batterijduur het belangrijkste punt in overweging en heb ik uiteindelijk gekozen voor de Charge 2. Hij bevalt mij tot nu toe prima. Hij voldoet ruim aan mijn behoeften. Met af en toe een nieuw bandje heb ik ieder half jaar toch een nieuw ‘horloge’ om mijn pols, want uiteindelijk kan je er ook gewoon mee klok kijken natuurlijk!

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons