Een smartphone laten repareren

Inmiddels zelf al redelijk ervaringsdeskundige. Ik heb al een paar keer gehad dat mijn telefoon of die van mijn vrouw na een val een kapot beeldscherm had. Waar moet je opletten als je hem laat repareren?

Iedereen zal er minimaal een keer in zijn leven met te maken krijgen, dat durf ik wel te stellen. Een kapotte smartphone. Natuurlijk kan je tegenwoordig je smartphone verzekeren zodat je verzekerd bent tegen ongelukken. De kosten voor zo’n verzekering zijn fors te noemen. Voor een iPhone X betaal je al snel rond de 10 euro per maand voor een valverzekering. Natuurlijk is het repareren van een beeldscherm ook niet goedkoop. Dat zou rond de 600 euro kosten. Dan is het maar net wat je kansberekening is of hoeveel je maandelijk wilt of kunt besteden.

Momenteel is de iPhone X een van de nieuwste smartphones met een duur scherm. En op het moment van schrijven kost een reparatie van een beeldscherm rond de 600 euro. Dat brengt mij ook gelijk bij mijn tip. Het loont echt om even goed te kijken naar de prijzen van bedrijven die beeldschermen repareert. Bijvoorbeeld bij The Repair House kost het nu 110 euro om een beeldscherm van een iPhone 7 Plus te vervangen, bij andere bedrijven betaal je hier ineens 160 euro voor.  Ook verscheelt de snelheid en wijze hoe de smartphone gerepareerd wordt. Mijn tip zou zijn om goed te kijken waar je terecht kan voor een in-store reparatie. Dat is het snelst en ben je vaak je telefoon niet langer dan een uurtje kwijt. Uiteraard moet je dan wel fysiek langs de winkel, maar dat heeft toch wel mijn voorkeur dan opsturen. Vaak kan je van te voren dan een afspraak maken wanneer je langs komt waardoor je niet voor niets gaat en je ook niet  uren hoeft te wachten, want daar zit je helemaal niet op te wachten 😉

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons