Werken in de Cloud, is dat lastig?

Er bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over werken in de Cloud bij mensen die niet zoveel hebben met de digitale wereld. Er heerst nog veel taboe over. 

Er zijn vaak onduidelijkheden over veiligheid. Men is bang dat iedereen bij jouw bestanden kan en dat ze wellicht door elkaar worden gehaald met andere bestanden van andere bedrijven of mensen. Als je de grootste clouddiensten zoals dropbox en microsoft weet je zeker dat dit nooit gebeurd. Yourhosting.nl¬†biedt verschillende clouddiensten aan waaronder die van Microsoft, mijn advies zou zijn omdat bij herkent bedrijf zo’n dienst af te sluiten, omdat je dan service hebt, voor als je er niet uitkomt.

Clouddiensten zijn versleuteld en simpel gezegd krijg jij een apart plekje in de cloud die voor jou is. Hier kan niemand anders bij behalve jij en is afgeschermd van andere bestanden van andere mensen/bedrijven.

Een ander misverstand wat er bestaat over ‘in the cloud’ is dat jouw bestanden/documenten veiliger zijn als ze lokaal opgeslagen staan op jouw computer. Dit is zeker weten onwaar. Computers worden heel vaak aangevallen door malware of andere virussen, waardoor er zomaar ineens iemand mee kan kijken in jouw computer. Daarnaast heb je de kans dat door een virus of aanval de hele computer niet meer bruikbaar is, waardoor jij niet meer bij je bestanden kan.

Lokaal opslaan, zonder backup (iets wat heel veel mensen helaas nog steeds doen), betekent ook dat op het moment dat je computer stuk is je al je bestanden kwijt bent. Dit is voor mij het allergrootste voordeel van in de cloud werken. Hierdoor ben je de bestanden nooit kwijt en kan je ze overal ter wereld benaderen. Je moet wellicht wel vertrouwen hebben dat men bij Microsoft iedere dag keihard werkt aan beveiliging van de cloud en dat zij hun backup in orde hebben, maar ik weet zeker dat zij dit beter op orde hebben dan menig huishouden.

Moet je dan gelijk helemaal overstappen naar werken in de cloud? Nee, dat hoeft ook niet, je kan op zoek gaan naar de dienst die jou het meeste aanspreekt en vervolgens geleidelijk gaan ervaren hoe het werkt. Je kan dus bijvoorbeeld eerste een deel van je bestanden in de cloud zetten, of maar 1 bestand of gelijk alles. Die keuze is helemaal aan jou!

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons