De Consumer Electronics Show 2018

De CES 2018 is begin dit jaar weer geweest. De Techbeurs van de wereld. Hier komen de meest toekomstige gadgets voorbij. Sommige komen misschien nooit op de markt, maar andere zijn binnenkort zelfs te bestellen via kortingscode Media Markt. ik zet de meest opmerkelijke even op een rijtje voor je.

General Motors laat eerste stuurloze auto zien! Volgens General Motors zelfs al nabije toekomst muziek, volgens hen zou The Cruise AV, dat is de naam van de auto, in 2019 al op de markt zijn. Tesla rijders kunnen hun handen al van het stuur halen, maar dit zou nog wel even een paar stappen verder zijn. Ik vraag me af of wij al klaar zijn voor vol automatische auto’s, maargoed wie weet in 2019 wel.

Nog meer autonieuws trouwens, Toyota komt met de E-palette. Dit is ook een zelfrijdende auto. Ze presenteren hem als een zelfrijdende pizzabezorger, maar het zou ook als mobiel hotel kunnen functioneren. Kortom de zelfrijdende auto’s zijn wel hot. Plaatje hieronder is de Toyota E-palette

Een andere opmerkelijke gadget is de Hip-air. Dit is een airbag voor je heupen. Uiteraard bedoeld voor de oudere medemensen met zwakke, breekbare heupen. Als oudjes vallen en ze vallen op hun heupen, dan is de kans vaak groot dat deze breekt en dan ben je natuurlijk verder van huis! Ik vraag me wel af of dit daadwerkelijk in de praktijk gebruikt gaat worden. Als je herstellende bent van een heupoperatie kan ik me er iets bij voorstellen, anders….

Tot slot nog een gadget die we waarschijnlijk wel ooit met een bol.com kortingscode kunnen kopen. De Kevin, een slimme speaker. Kevin werkt samen met Mitipi en simpel gezegd maakt hij geluid zodat hij inbrekers wegjaagt. Hij maakt geluiden alsof je piano zit te spelen of bijvoorbeeld van een hond. Dit zou inbrekers moeten afschrikken waardoor ze een ander huis uit kiezen. Mitipi werkt ook samen met je smarthome lampen, waardoor je kan regelen dat er af en toe een licht aan gaat, kort daarna weer even de muziek aangaat of ‘de douche’. Het wekt de schijn dat je thuis bent. Of dit werkt in de praktijk moet nog blijken uiteraard, net zoals de hip-air, maar het idee vind ik wel origineel en slim bedacht.

Er is nog veel meer gepresenteerd op de CES 2018 uiteraard, maar dit waren enkele opmerkelijke gadgets die mij waren opgevallen. Wellicht kom ik er de komende tijd nog meer tegen, die vind je hier dan zeker terug op digimind.nl

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons