Droge ogen door te lang naar een scherm te staren

Ik heb zelf mijn ogen eind vorige jaar laten laseren, waardoor ik geen bril of weeklenzen, meer nodig heb. Ik heb nu wel een probleem met droge ogen.

Ik lees veelal goede berichten over het laseren van je ogen. Nou, wil ik niet te negatief zijn, want eerlijk is eerlijk, ik kan nu wel zonder bril door het leven. Tenminste zonder normale bril, ik heb na 5 maanden nog steeds dagelijks mijn zonnebril nodig. Het licht overdag buiten is gewoon te fel in de meeste situaties. Ook s’avonds als ik ergens ben waar veel lichtjes zijn (was heel leuk met kerst trouwens) krijg ik hele waterige ogen en voelt het alsof je een soort aan het staren ben.

Dat laatste heb ik eigenlijk het meeste last van. Droge ogen tijdens het lang computeren of TV kijken. Op zich gaat het TV kijken op een normale tv prima, dat ligt waarschijnlijk aan de grote van het scherm.

Op mijn telefoon of iPad is het een stuk minder plezierig. Ik moet eigenlijk na een half uur achter een beeldscherm even wat anders gaan doen of mijn ogen druppelen. Dat probeer ik wel af te bouwen, want ik wil niet mijn hele leven blijven druppelen. Op zich is het na 5 maanden wel beter geworden dan de eerste maand, gelukkig, maar het is nog niet perfect. De kliniek waar ik geweest ben, gaf aan dat die enkele maanden kan duren. Ik had een plus afwijking en dat hersteld sowieso een stuk langzamer dan een min-afwijking.

Wat je tegen droge ogen kan doen, is in mijn geval de volgende paar dingen:

  • Je ogen even 20 seconden flink knipperen waardoor je traanvocht aanmaakt.
  • Als ik hele droge ogen heb en geen druppels bij heb dan probeer ik even 5 minuten mijn ogen ‘rust’ te geven door ze dicht te doen.
  • Druppelen.
  • Naar iets anders kijken dan waar ik naar zat te kijken (vaak op een andere afstand).

Als je lenzen draagt, wat ik voorheen wel eens deed. Dan is het van belang dat je lenzen goed nat zijn als je ze in doet en dat je zorgt dat de lenzen op tijd worden vervangen. Als je daglenzen hebt, vervang ze dan ook per dag. Als je week of maandlenzen hebt vervang ze dan ook op tijd. Dit scheelt een hoop droge ogen als je naar je smartphone zit te staren!

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons