sim only

Waarom wordt sim only steeds populairder?

Waarom worden sim only-abonnementen steeds populairder? Is een vraag die tegenwoordig vaak wordt gestelt. In dit artikel lees je meerdere redenen waarom het traditionele abonnement op zijn retour is. 

Keuzevrijheid

Met een traditioneel abonnement heb je vaak niet veel keuze. Veel mensen willen zelf kunnen kiezen hoeveel data, belminuten, en welke smartphone je wilt gebruiken. Met een sim only abonnement heb je wel de keuzevrijheid. Je kiest een abonnement, maar je heb zelf de keuze welk toestel je gaat gebruiken. Je zit dus niet vast aan een dure smartphone, die je wellicht helemaal niet nodig hebt.

Kortlopende contracten

Mensen die kiezen voor een traditioneel abonnement, zitten vaak vast aan een contract van 2 jaar. Een sim only abonnement daarentegen heeft vaak erg kortlopende contracten. Je zit dus niet vast aan een lang contract. Bij sommige winkels kun je een contract afsluiten van slechts 1 maand. Omdat veel sim only-abonnementen maandelijks opzegbaar zijn, kun je veel beter inspelen op toekomende gebeurtenissen.

Gemakkelijk wisselen van smartphone

Als je kiest om te wisselen van smartphone, kun je sim only-abonnementen gebruiken voor alle smartphones die simlock vrij zijn. Je hoeft dus niet over te stappen om een andere telefoon in gebruik te nemen.

Je oude smartphones kunnen blijven gebruiken

Als je traditioneel abonnement ten einde komt, is het soms het geval dat je smartphone nog prima werkt. Je hebt dan dus weinig redenen om weer een duur abonnement aan te schaffen. Met een Sim only-abonnement kun je je oude smartphone gewoon weer blijven gebruiken. Je kunt ook kiezen voor meer of minder data dan je oude abonnement had.

Zelf samenstellen

Zoals eerder genoemd heb je bij traditionele abonnementen niet al te veel keuze wat betreft hoeveel data en belminuten je wilt. Met een sim only-abonnement daarentegen kun je zelf kiezen hoeveel data en belminuten jij wilt in je abonnement. Op deze manier haal je alles uit je abonnement en verspil je geen cent aan een te duur abonnement.

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons