Smartwatches? Meer dan alleen de Apple Watch

Ik ben zelf eigenaar van een Apple Watch en voor mij is dat een perfect horloge, toch snap ik dat er genoeg mensen zijn die van een meer traditioneel horloge houden.

Na wat zoeken online naar een andere smartwatch dan een Apple Watch, kwam ik tot de ontdekking dat er nog veel meer op de markt was. Inmiddels zijn er ruim maar dan 100 smartwatches op de markt en daar had ik werkelijk geen idee van. Natuurlijk was ik wel bekend met de android smartwatches zoals die van Samsung zelf, maar eigenlijk heeft ieder populair horloge merk wel een smartwatch in zijn assortiment.

De meeste hebben Android Wear als basis, zoals bijvoorbeeld die van Armani. Maar er zijn ook weer merken zoals Citizen die een eigen app hebben die zowel voor Android als voor iOS beschikbaar zijn. Mocht je dus willen gaan voor een smartwatch is het altijd belangrijk om goed te checken of hij ook werkt met jouw besturingsysteem, want er zijn horloges die alleen met Android werken.

Twee grote nadelen van de Apple Watch zijn misschien wel de batterijduur en zijn looks. Met geluk gaat mijn batterij ongeveer twee dagen mee, maar liever heb je natuurlijk dat je een horloge eigenlijk helemaal niet hoeft op te laden. Ook die smartwatches zijn zoals bijvoorbeeld de Citizen Sport BZ1006. Het nadeel is natuurlijk wel dat je dan inlevert op mogelijkheden van zo’n horloge, maar dat is net wat je wilt natuurlijk. Persoonlijk wil ik graag een tekstbericht kunnen lezen op mijn pols zodat ik weet of wel of niet mijn telefoon er bij moet pakken, is zo’n feature minder interessant voor jou, maak je logischerwijs andere keuzes.

Wat betreft de looks van een Apple Watch zijn de meningen ook verdeeld. Lijkt het nog wel echt op een horloge? Ik vind van niet. Het is meer een kleine mini iPad aan je pols en daar moet je van houden.

Het voordeel van smartwatches van de populaire horlogemerken is dat deze er wel uitzien als een ‘normaal’ horloge maar dan met smart features. Dus eigenlijk de omgekeerde wereld. Enfin, mocht je denken dat alleen de Apple Watch een smartwatch is zoek dan eens op jouw favoriete merk met ‘smartwatch’ er bij en je zult verrast zijn!

 

Labels:

Laat een reactie achter