Vijf dingen die je met je nieuwe iPhone kan doen (die je nog niet wist!)

De nieuwste iPhone zijn inmiddels al een tijdje verkrijgbaar en het is best duidelijk welke nieuwe functies er allemaal op zitten. Toch kun je bepaalde opties over het hoofd zien, die je telefoon nóg fijner in gebruik kunnen maken. Dit zijn vijf dingen die je met je nieuwe iPhone kan doen, die je misschien hebt gemist. 

Pas uitspraken van Siri aan

Een ingebouwde assistent is best handig voor bijvoorbeeld richtingaanwijzingen of handsfree bellen, maar soms lijkt het wel of ze moeite heeft om zelfs de simpelste namen uit te spreken. En met ingewikkelde namen heeft ze nog meer moeite. Als je wil, kun je Siri nu leren hoe ze namen moet uitspreken. Zeg gewoon ‘Hey Siri laat het contact van [naam] zien’. Als ze daarna het contact laat zien en de naam verkeerd uitspreekt, hoef je alleen maar ‘Hey Siri, je spreekt het verkeerd uit’ te zeggen. Ze vraagt dan hoe je het wel uitspreekt, waarna ze een lijst voor je maakt met mogelijke uitspraken. Luister de verschillende opties en je hoeft alleen maar de juiste te selecteren. Opgelost!

Bewerk notificaties

Dankzij de gegroepeerde notificaties van dezelfde soort apps van iOS 12 zijn je berichten al een stuk overzichtelijker geworden. Er zijn waarschijnlijk ook apps waar je geen notificaties van wil krijgen, of alleen een badge notificatie wil zien. Hiervoor kun je natuurlijk naar instellingen gaan en alles naar wens aanpassen, maar je kan ook simpelweg naar links swipen op een notificatie. De ‘Manage’ optie komt dan naar voorschijn, waar je alles naar wens kan aanpassen. Als je bijvoorbeeld ‘Deliver Quietly’ instelt, hoor je geen geluid of pop-up, maar krijg je de notificatie alleen in het notificatiecentrum. 

Gebruik nieuwe gebaren

Als je pas een nieuwe iPhone hebt gekocht, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er nieuwe gebaren zijn toegevoegd. Op telefoon.nl je allerlei smartphones vergelijken, waardoor je flink wat geld kan besparen. Om je geheugen toch weer even op te frissen, heb ik hier de vier belangrijkste op een rijtje gezet:

  • Naar het homescreen: veeg de homebar naar boven
  • Naar het bedieningspaneel: veeg omlaag vanaf rechtsboven
  • Tussen apps schakelen: Veeg op de homebar naar links of rechts
  • Siri activeren: houd de knop aan de zijkant ingedrukt

Pas scherminstellingen aan

Wat ook nieuw is bij de iPhone X-familie, is de Tap To Wake functie. Je hoeft je telefoon niet langer op te tillen, of de knop aan de zijkant in te drukken om je scherm in te schakelen. In plaats daarvan is een licht tikje op je scherm genoeg. Ideaal, toch?

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons