Waarom een refurbished laptop een verstandige keuze is

Toe aan een nieuwe laptop? Heb je al overwogen om een refurbished laptop aan te schaffen in plaats van een hagelnieuwe, nog geavanceerder en dus nog duurder exemplaar. Natuurlijk, je kunt ook Marktplaats of andere tweedehands verkoopsite afstruinen op zoek naar een voordelige en nauwelijks gebruikte laptop, maar besef dan wel dat je nooit exact weet wat je in huis haalt. Ga je voor een refurbished laptop, dan geniet je van bijna dezelfde voordelen als bij nieuwkoop. Maar dan wel met een groot verschil: je betaalt niet de hoofdprijs.

 

  1. Een voordelige keuze

Een refurbished laptop komt vaak uit grote verzamel partijen. Zo werkt een firma zoals Alpha-Shop.nl veel met ex-lease modellen die slechts kort in gebruik zijn geweest en goed zijn onderhouden door een IT-afdeling. Het gaat om vrij recente modellen. Omdat ze niet van de allernieuwste generatie zijn, zijn ze wel voordelig in prijs. Bovendien kan ook een refurbished laptop op verzoek nog worden aangepast, bijvoorbeeld met een betere videokaart, een grotere SSD of nog meer  werkgeheugen. Winkels in refurbished computerapparatuur bieden bovendien vaak gratis garantie aan, terwijl bij de aanschaf van nieuwe computer hiervoor meestal extra moet worden betaald.

  2) Een betrouwbare laptop

Je hoeft niet bang te zijn dat je een kat in de zak koopt. Een refurbished computer, dus ook een laptop, verkeert in een uitstekende staat. Alle exemplaren zijn uitvoerig getest, schoongemaakt en nagekeken op mankementen en schade. In geval van (optische) schade wordt dat duidelijk vermeld en zul je waarschijnlijk ook goedkoper uit zijn. Maar over het algemeen geldt dat een refurbished laptop in topconditie verkeert. En mochten er onverhoopt toch storingen of mankementen zijn, dan kun je altijd een beroep doen op de garantie. En die garantie – soms tot wel twee jaar – houdt in dat de verkopende partij alle vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten.

3) Een ruim aanbod

Op het gebied van smartphones gaan er steeds meer refurbished exemplaren over de toonbank. De tijd dat we onze gsm’s al na maximaal twee jaar standaard inruilden voor een nieuw exemplaar, hebben we achter ons gelaten. We doen we steeds langer met onze smartphone. En omdat de nieuwe modellen voor steeds hogere prijzen van de hand gaan – voor de prijs van een iPhone X koop je bijna twee computers – vinden we het tegenwoordig heel normaal om dan maar een refurbished exemplaar te kopen. Het aantal webshops in refurbished apparatuur schiet als paddenstoelen uit de grond. En naast smartphones en tablets, bieden de winkels ook steeds meer desktops, laptops en notebooks aan. Het aanbod refurbished laptops wordt alleen maar groter.  

3) Beter voor het milieu 

Voor personen die niet per se de snelste, nieuwste, zwaarste of duurste laptop willen hebben, is een refurbished exemplaar kopen een logische keuze. Door apparatuur een tweede leven te gunnen, spaar je het milieu. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, wordt dan ook steeds meer ingezet op hergebruik. Wat dat betreft loopt de handel in refurbished apparatuur voorop. Als je hart hebt voor het milieu, dan ga voor een refurbished laptop en niet voor een nieuw exemplaar. En hebben we je al kunnen overtuigen? Neem dan maar eens een kijkje bij Alpha-Shop.nl.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons