Cyberverzekering? Zo bescherm je je bedrijf tegen cybercrime!

Cybercrime vormt een gevaar voor elk bedrijf, groot of klein. Of het zich nu uit in hacks, DDos-aanvallen of systeeminbraken, cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Dat kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Een cyberverzekering vergoedt schade door cybercrime aan je onderneming en aan anderen. 

Je doet natuurlijk je best om je zo goed mogelijk te beschermen, maar er kan altijd iets gebeuren waar je niet goed op bent voorbereid. Niet alleen virussen of ransomware vormen een gevaar voor je onderneming. Ook het lekken van informatie door menselijk fouten of technisch falen kan zorgen voor problemen.  Met een goede cyberverzekering verklein je de kans op incidenten én ben je sneller weer aan het werk als er toch een datalek ontstaat of cyberaanval wordt uitgevoerd. 

Wat is verzekerd met een cyberverzekering? 

Met een cyberverzekering ben je verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade die een cyberincident toebrengt aan derden, bijvoorbeeld aan inbreuk op pricacy of geheimhouding. Daarnaast vergoedt het ook eigen schade, zoals de kosten van digitale afpersing of de kosten om programmatuur of data te herstellen. 

Als het bestuurssysteem van je bedrijf door een cyberaanval onbetrouwbaar of ontoegankelijk is geworden, heb je bedrijfsschade. Je webshop kan bijvoorbeeld dagen uit de lucht zijn, of machines kunnen niet worden bestuurd. Een cyberverzekering dekt ook die schade. Let op: wat wel of niet onder een verzekering valt, verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd eerst de voorwaarden goed door. 

Waar is jouw bedrijf gevoelig voor?

Een cyberverzekering beschermt tegen schade, maar je voorkomt natuurlijk liever dat het zover komt. Dat voorkomt een hoop ellende. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je de risico’s van cybercrime beperken. Welke risico’s dat zijn, kun je ontdekken met een risicoscan. Neem bijvoorbeeld de Cyber Risicoscan van Allianz. In ongeveer tien minuten weet je op welke punten je bedrijf gevoelig is voor cybercrime. 

Het is vanzelfsprekend belangrijk om je zaken goed voor elkaar te hebben en voorbereid te zijn op problemen. Maar als er toch een iets gebeurt is het fijn als je gebruik kan maken van de kennis van experts en snel kan handelen om schaden te beperken. Of nog beter, om schade te voorkomen. 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons