Geruchten over de iPhones 12 en 12 Pro (Max) en de SE 2

De iPhones uit de 11 serie gaan nog maar net over de toonbank en de eerste geruchten over de iPhone 12 steken alweer de kop op. Vrijwel gelijktijdig zijn er geruchten over de iPhone SE 2, als opvolger van de iPhone SE uit 2016. Wat is hiervan waar, en waar kunnen we op rekenen voor wat betreft de Apple iPhones van 2020?

iPhone SE 2 zou alsnog het levenslicht zien

De SE 2 is zonder meer het meest langverwachte Apple toestel. Al in 2018 zou deze smartphone mogelijk op de markt komen, en ook in 2019 hielden kenners en tech websites er rekening mee dat deze iPhone werkelijkheid zou worden. Dat is ergens ook logisch, want de iPhone SE was in 2016 letterlijk een groot succes. Een deel van de mensen vond deze Apple iPhone fantastisch, door zijn goede prestaties en zijn kleine formaat (de SE past gemakkelijk in je broekzak).

De geruchten de komst van de iPhone SE 2 bleken de afgelopen twee jaar keer op keer onwaar, maar ook nu zijn er weer SE 2 geruchten. De welbekende analist Blayne Curtis van de eveneens bekende bank Barclays sprak onlangs met fabrikanten van iPhone-onderdelen, en zou daarom op de hoogte zijn van de nieuwste 2020 iPhones. Volgens hem verschijnt in 2020 in ieder geval de iPhone SE 2, die dan in maart wordt gepresenteerd door Apple tijdens een Event in Cupertino, Amerika. Waarschijnlijk kunnen we opnieuw rekenen op een broekzak formaat iPhone, maar dan met een krachtige A13 chip (die ook te vinden is in de iPhone 11), meer werkgeheugen, en vermoedelijk ook een betere opslaghoeveelheid, die meer past bij deze tijd.

De Apple iPhones van 2020: de iPhone 12, 12 Pro en 12 Pro Max

Volgend jaar presenteert Apple tijdens een keynote in september waarschijnlijk weer drie nieuwe iPhone-modellen, waaronder de iPhone 12 (als goedkoopste model) en de luxere versies van de iPhone 12: de Pro en Pro Max. Naar verluidt krijgt de iPhone 12 Pro (Max) 6GB werkgeheugen, wat een duidelijke stap voorwaarts zou zijn ten opzichte van de 4GB werkgeheugen in de voorgangers, de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, die vorig jaar verschenen. De iPhone 12 zou dan wel gewoon met 4GB werkgeheugen komen. Verder zouden de camera’s van de 12 Pro en 12 Pro Max weer een upgrade krijgen. 3D foto’s en verbeterde “Augmented Reality” zouden aan de orde zijn voor de nieuwste smartphone 2020 vlaggenschepen van Apple.

Boeiend is ook dat alle drie de iPhones uit 12 series 5G ondersteuning zouden hebben, waarmee deze iPhones rijp zijn voor de uitrol van het 5G netwerk van providers. Voor smartphone gebruikers is 5G een winst aan snelheid, vooral met video’s downloaden en het inladen of verzenden van grote bestanden is 5G veel beter dan het huidige 4G. In 2020 en 2021 zullen providers langzaam aan overgaan op een 5G netwerk.

Hoe zeker is het dat Apple de iPhone SE 2 en de iPhone 12 zal onthullen?

Dat ook Nederlandse tech en smartphone websites uitgaan van een iPhone SE 2 en iPhone 12 blijkt wel, want sommige websites als iphone.nl noemen de beoogde modellen al onder een kopje ‘Verwacht’ bij de modellen. De nieuwste iPhones bestellen, ongeacht hun benamingen, is alleen wel pas mogelijk als deze in de pre-order fase beschikbaar komen, en niet eerder. 

De tijd moet nu leren of Barclays analist Curtis gelijk heeft gehad, en de SE 2 alsnog verschijnt in 2020. De komst van drie nieuwe iPhone 12 modellen in september 2020 lijkt in ieder geval best wel voor de hand liggend, na de komst van 3 iPhones met het nummer 11, in september 2019. Barclays is in het verleden in ieder geval een betrouwbare bron gebleken, als het gaat om geruchten over de nog te verschijnen iPhones, en Apple houdt meestal de eerdere model nummering aan bij het uitbrengen van nieuwe toestellen.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons