Waarom wel/niet Playbook van RiM kopen

Lees hieronder de duidelijke blog van playbooknieuws.nl. Zij vertellen duidelijk de voor en nadelen van de playbook.

Credit: Research in Motion

 

De Blackberry PlayBook is nog niet uitgebracht en testmodellen zijn nog niet beschikbaar. Toch kunnen we de belangrijkste voordelen en nadelen van de PlayBook wel op een rij zetten:

 

Waarom moet je wel een PlayBook kopen?

– Je bent een fervent gebruiker van Blackberry telefoons. De samenwerking tussen telefoon en tablet zal uitstekend zijn. De beveiligde mail-systemen van Research in Motion zijn vermaard. Ook op de PlayBook is daar goed gebruik van te maken. Voorlopig zal het gadget zonder eigen Mail-App komen, maar dat is voor de Blackberry-fans geen probleem.

– Je bekijkt veel filmpjes op internet. Blackberry belooft een compromisloze internetbeleving. Alle videoformaten worden door de PlayBook ondersteund. Apple-topman Steve Jobs besloot bijvoorbeeld om Flash in de ban te doen. Daardoor zijn veel video’s niet af te spelen. Met de PlayBook heb je daar geen last van.

– Je vindt het belangrijk dat een tablet goede camera’s heeft. Het duurde lang voordat de iPad uberhaupt camera’s aan voor- en achterkant kreeg. De camera aan de achterkant van Apples tablet heeft slechts 0,92 MP te bieden. De Blackberry PlayBook zet daar twee veel betere camera’s tegenover. De camera aan de achterkant levert 5,0 MP op. Een enorm verschil met de iPad.

– Je wilt graag veel programma’s tegelijk bedienen. Multi-tasking is een groot voordeel van de PlayBook. Op video’s is goed te zien dat verscheidene programma’s tegelijk in hetzelfde scherm kunnen lopen. De rekenkracht van de PlayBook is indrukwekkend.

Waarom moet je niet een PlayBook kopen?

– Je wilt graag een ruime keuze hebben uit Apps. Het aantal Applicaties dat voor de PlayBook ontwikkeld is, is bedroevend laag. Tot nu toe staan er maar iets meer dan honderd in de winkel van Blackberry. Dat is een aantal om je werkelijk voor te schamen. En de iPad heeft ons geleerd dat Apps een tablet maken.

– Je wilt je tablet graag lang kunnen gebruiken. Fabrikant Research in Motion heeft gekozen voor technische topkwaliteit. Goede multitasking en hoge schermkwaliteit betekenen veel stroomverbruik. We weten nog niet hoe lang de PlayBook het volhoudt op een volle accu. Alle experts verwachten dat het veel minder lang is dan bij de iPad.

– Je wilt graag echt iets in je handen hebben. Het formaat van de PlayBook is bedoeld om hem makkelijk mee te kunnen dragen. De consument is echter gewend geraakt aan de grootte van de iPad. Het gadget van Apple is een echte eyecatcher. De PlayBook lijkt  daarbij vergeleken meer een Mini-Me van de grote concurrent. En veel goedkoper is hij dan weer niet.

– Voor een 3G-verbinding moet je je telefoon gebruiken. We zijn verwend geraakt door de iPad, die met het grootste gemak overal mobiel internet biedt. Met de PlayBook is dat wat ingewikkelder. Het 3G-signaal leen je van je mobiele telefoon. Aan alleen de PlayBook heb je een stuk minder.

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

Laat een reactie achter