Asus Eee pad Transformer Nederlandse review

Hardware.info heeft de eerste, objectieve, nederlandse review op hun site gezet.
Goed leesbaar en duidelijk…

hier een quote van hun conclusie:

Met Android 3.0 is er eindelijkt een écht tablet-besturingssysteem naast Apples iOS. Het is jammer dat er nog maar bar weinig speciaal voor Honeycomb gemaakte applicaties beschikbaar zijn in de Android market, maar dat nadeel is vermoedelijk van tijdelijke aard. Er zullen de komende maanden zeer veel Android 3.0 tablets op de markt komen, waardoor het platform voor applicatieontwikkelaars ook steeds interessanter zal worden.

Zetten we de softwarekant even opzij – we blijven Hardware.Info – en richten we ons op de hardware van de Eee Pad Transformer, dan kunnen we louter enthousiast zijn. De Eee Pad Transformer ziet er goed uit, is zeer degelijk, heeft een kwalitatief uitstekend scherm en heeft alle aansluitingen die je je maar kunt wensen. Het optionele toetsenbord is een goede vinding: wie langere stukken tekst op z’n tablet wil tikken zal het een verademing vinden. Opvallend is dat Android 3.0 zowel met touch als met een muispointer prima te bedienen is. Uit onze benchmarks blijkt dat de tablet lekker snel is, en zelfs tijdens zeer intensief gebruik met het scherm de hele tijd aan is de accuduur uitstekend: standaard 9 uur en met de optionele dock zelfs 12,5 uur!

Een vergelijking met Apples iPad 2 kan natuurlijk niet uitblijven. Vergelijken we de twee 32 GB versies, dan is ASUS sowieso 100 euro goedkoper. De ASUS Eee Pad Transformer heeft bovendien ook meer werkgeheugen (1 GB i.p.v. 512 MB), een groter scherm (10.1 inch i.p.v. 9.7 inch) een hogere resolutie (1280×800 i.p.v. 1024×768) en meer aansluitingen, waaronder HDMI en USB, die de iPad moet missen. Het apparaat van Apple is wel wat lichter (601 gram i.p.v. 680 gram) en aanzienlijk dunner (9 mm i.p.v. 13 mm). Qua degelijkheid en kwaliteit van het scherm ontlopen beide apparaten elkaar weinig tot niets.

Toch blijft het bijna letterlijk appels met peren vergelijken vanwege de andere software. Voor de iPad zijn inmiddels ontelbare applicaties verkrijgbaar, voor Honeycomb zijn slechts enkele tientallen geoptimaliseerde apps beschikbaar, al zijn wel vrijwel alle Android smartphone apps functioneel op het apparaat. Qua hardware en besturingssysteem weet ASUS de iPad te evenaren, het is het ecosysteem om de tablet heen waar Apple (nog) met twee vingers in de neus wint van Android 3.0.

Hoe dan ook: met het bijzondere concept van de Eee Pad Transformer weet ASUS zich in één klap te vestigen in de tabletmarkt en zich duidelijk te differentiëren van haar concurrenten. De bijzondere tablet is een Hardware.Info Gold Award meer dan waard.

De Asus Eee pad Transformer heeft bij hardware.info dan ook een vette ‘Gold Award’ verdiend.

Klik hier voor de hele review van de Asus Eee Pad Transformer

pre-order bij:

Salland.eu vanaf 503,-  euro

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Nol

    |

    Op tweakers..net staat ook een review over de Asus, misschien wat minder objectief, omdat ook wat negatieve punten naar voren komen. Zoals het er nu voor staat, laat ik de tablets met android liever even liggen en geef ik mijn geld liever uit aan een volgende generatie tablets. Wellicht is android dan meer geoptimaliseerd voor de tablet en wordt de keus in apps ook wat ruimer.

    Reply

Laat een reactie achter