Wikitablets: objectief of subjectief?

Belcompany en tweakers.net hebben in samenwerkingsverband een nieuwe website geopend.

Wikitablets

Een site die informatie geeft over tablets.

Ze geven per tablet een omschrijving, een vraag&antwoord en specificaties.

Als je de tablet hebt bekeken is er uiteraard direct de mogelijkheid om de tablet bij Belcompany te bestellen/ kopen.

Echter wat ik mij afvraag bij zo’n site is of dat de informatie die gegeven wordt niet te subjectief is. Natuurlijk heeft iedereen zijn voorkeur voor een tablet, maar een winkel heeft natuurlijk nog veel meer andere belangen. Belcompany zal deze site niet alleen maar in belang van  ons’  consumenten hebben geopend.  Hierdoor ben ik toch wat voorzichtig met de informatie die er op de website staat, maar geef het in eerste instantie de voordeel van de twijfel.

Echter de website zelf zit er heel strak en goed verzorgd uit.

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

 • Avatar

  Jaap Stronks

  |

  Leuk dat je ‘m mooi vindt! (Wij hebben ‘m bedacht en gebouwd.) En je hebt gelijk: objectief is zo’n beschrijving niet. Maar dat pretenderen ze ook niet. Ze worden subjectief en redelijk kritisch beschreven. Weer eens wat anders dan teksten op sites van winkels waar elke tablet de hemel in wordt geprezen, ook als-ie al verouderd is. Maar het punt is juist dat gebruikers ook op allerlei andere plekken informatie willen inwinnen. Daarom wordt ook volop gelinkt naar andere sites en reviews, en krijgen Tweakers-reviews een speciale plek op de site – én straks in de winkels. (Daarnaast, overigens: BelCompany heeft er uiteraard belang bij dat je tablets koopt, maar wélke maakt daarbij niet echt uit.)

  Reply

  • Avatar

   Skyhigh

   |

   Jaap,

   ik ben het helemaal eens met je argumenten, behalve de laatste. Natuurlijk maakt het wel uit welke tablet Belcompany verkoopt.
   Daar kan ik zo 10 redenen voor verzinnen, dus daarom zou de site de indruk kunnen wekken dat men ‘stuurt’ naar bepaalde tablets.
   Maar nogmaals ik ben wel enthousiast en zeker de complimenten voor de website… goed gebouwd!

   Reply

 • Avatar

  Jaap Stronks

  |

  @Skyhigh: ja, dat is zo, dat kan. Daarom zou ik zelf iedereen adviseren om overal rond te kijken voor informatie over tablets. Daarom wordt op wikitablets ook gelinkt naar andere bronnen, omdat het enige wat je niet moet doen, is doen alsof je de enige website bent en objectieve informatie geeft. Dank voor de complimenten!

  Reply

Laat een reactie achter