iOS5: wat gaat er veranderen? iMessage, iCloud

iOS5 komt pas in de herfst 2011, maar beloofd veel nieuws. We zullen nog even wachten, want de developers mogen er nu mee aan de slag.

Zie hieronder kort wat er gaat veranderen:


iCloud:

Apple wil eigenlijk alles ‘in the air’  gaan doen. iTunes, updates, instalatie en tv kijken. In het begin zal dit waarschijnlijk alleen maar over Wi-fi gaan, maar wie weet in de verre toekomst wel 3G (4G).

iMessage:

eigenlijk een soort Whatsapp of BBM voor Apple apparaten. Onderling communiceren met elkaar.

Twitter intregratie:

In iOS 5 zegt men dat je maar 1 keer aan hoeft te melden bij twitter en vervolgens via al je apps je status kan tweeten. Kort gezegd je kan sneller en makkelijker al je media delen met je volgers.

Notificaties/reminders:

Apple wil in iOS5 zorgen dat je beter en sneller je notificaties en reminders kan lezen. Dit lijkt op hoe het momenteel bij android werkt, aan de bovenzijde van het scherm. Reminders zouden aan een lokatie en/of tijd gekoppeld gaan worden.

Toetsenbord:

In Ios5 krijgen we een ander toetsenbord op onze touchscreen. Aan beide zijkanten, zodat we met onze duimen kunnen tikken.

Browser:

Ook Safari is verbeter. De belangrijkste verbetering is de ‘lees later’ optie. Als je even geen tijd hebt om iets te lezen, kan je het in een speciale lijst plaatsen zodat je het later snel terug kan zoeken en kan lezen.  (een soort RSS).

Dat was het voor nu…

We zijn zeer enthousiast en benieuwd hoe dit allemaal in de praktijk gaat werken, voorlopig nog even wachten…..

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • iOS 5 in het kort overzicht | Digimind

    |

    […] er werkelijk duizenden webblogs die vertellen wat er allemaal gaat veranderen, wij zelf hebben in dit artikel al uitgelegd. Ik hou er niet van om achteraf te schrijven, dus ik  heb voor u een overzicht waar […]

    Reply

Laat een reactie achter