TV kijken van de toekomst

Nu we dankzij Two Screen al 2 keer live mee hebben gedaan met een tv-programma smaakt dit naar meer.

Bij BNN Flashback en bij Kro’s  Case Sensitive hebben wij als kijker via je ipad of andere tablet mee kunnen doen met het programma.

Bij Case Sensitive heb ik meegedaan. Ik vond dit werkelijk een leuke nieuwe ervaring. Dit was een detective en via je ipad kreeg je meer informatie over de verdachten in de zaak, de feiten op een rij en kon je aangeven wie jij dacht dat de verdachte was. Vervolgens kon je weer zien hoeveel % van Nederland dat ook dacht op dat moment. Door deze extra dimensie werd ik eindelijk weer eens meegezogen met het verhaal, wat bij de meeste detective-serie niet meer gebeurd bij mij. Een punt van kritiek is wel dat 15 minuten voor tijd al duidelijk was wie het is, waardoor het tweede scherm wat minder interessant werd. Hier is dus gelijk een taak weggelegd voor schriivers in de toekomst. Men zal in de toekomst moeten leren om gaan met dit tweede scherm.

De Toekomst

Door deze nieuwe ontwikkeling word ik gelijk razend enthousiast . Hoe kick zou het zijn als wij als kijker konden gaan bepalen wat er gebeurde in een programma, maar dan ook echt bepalen in plaats van geld uit onze portomonnee te kloppen (xfactor, TVOH, ect, ect.). Niets meer ‘bel nu’ of ‘sms nu’, want ik heb allang gestemd via mijn tablet!

  • Bepalen dat Ludo wel of niet de huurmoordenaar op Rick af stuurt in GTST.
  • Een onderwerp afkappen bij Paauw en Witteman.
  • Stemmen op wisseling van de weerman (voor een weervrouw natuurlijk).

Lekker TV kijken met je iPad op schoot en met heel Nederland direct bepalen wat je wil kijken en hoe. Willen we meer weten van de bed-rituelen van Katje Schuurman bij Spuiten & slikken..Stemmen op je iPad en bij een meerderheid zal men blijven vragen 🙂 of bij TopGear meer verdieping over een bepaalde auto.

Het is zelfs voor al die talentenshows is het een toevoeging. Live audities op tv en heel nederland kan stemmen of men gelijk weg mag of doorgaat naar de volgende ronde.

Als  je op deze manier naar tv kijken kijkt, dan is wat we nu doen eigenlijk oersaai en voorgekauwd. In de toekomst maken wij tv!




PS:

Two Screen heeft het goed bekeken, ze hebben hun applicatie namelijk op basis van HTML5 gecreëerd, hierdoor kan de applicatie op iedere soort tablet, smartphone of computer worden bekeken via de webbrowser.

Check hun site.

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

Laat een reactie achter