De Samsung galaxy Tab 10.1 komt verlopig niet en nu?

Wat te doen als de Samsung Galaxy tab 10.1 niet komt?

Op heel veel internetbronnen komt het nieuws naar buiten over de rechtzaak van Apple en Samsung. Ik ga hier dan ook niet meer uitgebreid op in. Feiten zijn dat de Samsung Galaxy tab 10.1 verlopig niet naar Nederland komt. De meeste bronnen hebben het over uitstel van een paar weken.  Dat zou betekenen dat de Galaxy tabs pas op hun vroegst in september in de winkels liggen. Maar wat was er nou ook al weer nog meer in September? …, Ohja iOS 5! Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Apple er alles aan zal doen om te proberen de tablets van Samsung tot na de lancering van iOS 5 uit de schappen te houden. Zodat menig consument toch voor de iPad zal kiezen.

We hebben allemaal een mening over wat Apple doet. Aan de ene kant is het na-apen niet netjes en zou je Apple gelijk kunnen geven. Aan de andere kant zou Apple zulk geneuzel niet nodig moeten hebben en vertrouwen in hun producten en innovatie moeten hebben. Je zou dit namelijk ook een teken van onzekerheid kunnen noemen. Maar goed in die discussie wil ik mij niet mengen, want daar komen we toch nooit uit. Terug naar de feiten…

Wat moet ik nu doen als de Galaxy tab 10.1 niet verkocht mag worden?

je hebt een paar keuzen te maken, denk ik.

 1.  Toch maar die iPad kopen en gelijk profiteren van iOs 5 wat er aan komt. 🙂
 2. Wachten….
 3. Gaan voor een goed android alternatief, zoals de Asus Eee pad Transformer.
 4. De Samsung Galaxy bestellen in het buitenland (USA)

Ik heb er een handje van om te lang te wachten voor dat ik iets aanschaf. Deze kwestie zou ook weleens een gevalletje van heel lang wachten kunnen worden. Om die onzekerheidsfactor zou ik keuze 2 al wegstrepen. Aan de andere kant zou je kunnen wachten tot bijvoorbeeld maximaal het einde van het jaar. Er komen de komende maanden sowieso nog een paar andere leuke alternatieve tablets uit. Denk hierbij aan de Asus Eee Pas Slider, Sony S1 tablet of mogelijk de iPad 2+.  Er gaan ook nog geruchten dat de Asus Eee Pad Transformer 2 nog dit jaar gaat komen. Maarja, je kan blijven wachten.

Veel mensen die op de Samsung Galaxy tab 10.1 zitten te wachten hebben niets met iOS en/ of met Apple en zullen keuze 1 dus snel doorstrepen. Bestellen in het buitenland is altijd een optie, maar veel ‘gedoe’. (dat is het eigenlijk niet, maar dat denken veel mensen). Er blijft dus eigenlijk maar 1 optie over  als  je binnen nu en enkele weken een tablet wilt aanschaffen. Een android alternatief!

Als jij ook tot deze conclusie komt, zou ik toch nog even wachten op de Asus Eee Pad Slider, deze komt met veel zekerheid ergens in september 2011. Met zijn uitschuifbare toetsenbord lijkt hij echt niet op de iPad, dus daar hoeven wij ons geen zorgen om de maken.  Heb je geen zin om tot September te wachten, dan zou ik nu voor de Asus Eee pad Transformer kiezen. Ik vind dit momenteel namelijk de beste android tablet op de markt.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (9)

 • Avatar

  Ries

  |

  Als je iets nou heel graag wilt? Niks geen concessies. Haal ‘m dan gewoon uit het buitenland.

  Reply

  • Avatar

   MRutten

   |

   Uit het buitenland halen is natuurlijk een goede optie.
   Maar wil de consument toch even waarschuwen voor de gevolgen voor uw garantie

   Reply

   • Avatar

    Anoniem

    |

    Hoe bedoel je gevolgen? in het buitenland heb  je toch ook gewoon garantie op je tablet? (fabrieksgarantie)

    Reply

   • Avatar

    Ries

    |

    Overigens zijn er zat bedrijven die geïmporteerde spullen verkopen die hier niet eens te koop zijn. Heb uitstekende ervaring met het bedrijf waar mijn Palm Pre, Palm Pre2 en HP TouchPad vandaan komen. Geweldige service en er is gewoon sprake van garantie.

    Reply

 • Avatar

  MRutten

  |

  ‘liever naakt dan namaak’ sorry Samsung alles lijkt namaak tot op de letter en wat er nog even bij komt alle problemen met Apps na een update dit komt door het opensousce systeem daarom denk ik dat Apple met gesloten systeem beter is voor mensen als je alleen wil dat alles het gewoon doet.

  Reply

  • Avatar

   Wim

   |

   Als consument wil ik zelf kunnen beslissen of ik een open of gesloten systeem wil en niet afwachten of ze over de ronding van een hoekje, een glimmend frontje of een knopje en waar dat dan mag/moet zitten eens kunnen worden.

   Reply

 • Avatar

  mike

  |

  Ik heb geen zin om te wachten hoor…
  ik ben ga op zoek naar een goed alternatief!
  ik denk dat ik voor de Slider ga….

  Reply

 • Avatar

  Michel ten Hoove

  |

  In mijn beleving lijkt zowel de I-pad als de Samsung Galaxy Tab 10.1 nog niet dé tablet te zijn die het zou moeten/kunnen zijn. Aan beiden kleven voor mij nog nadelen die ik niet verwaarloosbaar vind.

  Reply

Laat een reactie achter