Simpel uitgelegd: Samsung vs Apple

Weer een rechtzaak tussen de twee grootmachten

Ik zal proberen simpel en duidelijk uit te leggen wat er nu weer aan de hand is tussen Apple en Samsung. Ik heb de afgelopen dagen weer een hoop gelezen over dit onderwerp. Ik weet dat niet iedereen daar tijd voor heeft of uberhaupt zin in heeft om te doen. Hieronder even het laatste nieuws kort en duidelijk uitgelegd.

Korte uitleg gevecht Apple en Samsung:

Samsung is inmiddels een flink op hun tenen getrapt door alle rechtzaken die Apple tegen hun heeft (geprobeerd) te spannen. Zij gebruiken nu hun grootste troef, namelijk een patent op 3g technologie in mobiele apparaten. Samsung beweerd dat Apple dit gebruikt zonder dat zij Samsung hier voor betalen, kortom diefstal. Apple heeft hier nog niet echt verweer op, maar zegt uiteraard dat dat niet zo is.  Samsung wil een totaal verbod op Apple producten die de 3g technologie gebruiken. Met andere worden alle 3g iPad en alle iPhones, dus ook de nog niet verschenen iPhone 5.

Samsung klaagt Apple aan in Nederland, omdat ons rechtsysteem zich hier goed voor leent. De rechter gaat op 14 oktober een uitspraak in de rechtzaak doen.  Samsung staat sterk, want er zijn meerder merken die gewoon licentie hebben gekocht. Apple zegt dit wel te willen, maar het bedrag te hoog te vinden.

Kortom mijn conclusie is dat Apple echt gewoon zijn iPhone 5 gaat verkopen en dat zij uiteindelijk toch een licentieovereenkomst gaan bereiken.

Wat betekend dit nou allemaal voor ons, consument?

Eigenlijk niet zo veel. In het ergste geval kunnen wij geen iPhone 5 kopen of wordt de lancering uitgesteld. Ik zie dus eigenlijk alleen maar nadelen en ik zou hier nog geen voordeel uit weten te halen. De smartphones en tablets zullen er ieder geval ook niet goedkoper van worden, want iemand moet al die rechtzaken toch betalen. Dit wordt vast en zeker vervolgd.
[ad#google standaar blog ads]

Labels:,

Reacties (1)

  • Avatar

    david

    |

    wordt is met dt (4e zin van onder)

    Reply

Laat een reactie achter