“moet ik de iPad of iPad 2 kopen?”

de vraag:

Ik wil het volgende met de tablet gaan doen:

– internetten

– spelletjes

– apps schrijven

– boeken lezen

Nu kun je voor de iPad zelf apps maken en met Android ook. Welke is nu beter/makkelijker. Alleen wifi is voldoende, 3G is niet nodig. In geval van een iPad, waarom zou ik de iPad 2 nemen, wat kan die wat versie 1 niet kan? Ik kan niet echt iets vinden, tenzij niet alle apps meer werken op de oude versie 1?

Alle advies is welkom, want ik kom er niet uit. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Ad.

Ons advies luidde:

Beste Ad,

U wilt de app gebruiken voor de meest gebruikelijke handelingen. Hiervoor is (nog) steeds de iPad het beste geschikt.

Met apps maken op een tablet heb ik weinig ervaring. Apps maken voor android zou iedereen moeten kunnen en ik weet dat het veel  tijd kost, maar dat is bij het ontwikkelen voor iOS hetzelfde. Apps ontwikkelen op iOS staat hier helemaal uitgelegd.

 

De Aanrader:

iPad 2 32gb wifi

In uw geval zou ik voor de iPad 2 gaan. Ik zal uitleggen waarom de iPad 2 kan niet specifiek iets anders dan de iPad, behalve de camera die er op zit, maar hij heeft wel zijn voordelen. Ten eerste hij is een stuk platter en lichter. Ik dacht in het begin dat merk je niet, maar als je voor een langere tijd met je iPad speelt ga je het verschil wel merken, zeker in gewicht als je op de bank ligt bijvoorbeeld. Het belangrijkste verschil is dat de iPad 2 echt wel een stuk sneller is dan de iPad en hij minder vaak ‘crashed’. Ik weet dat iedere apple fan zegt dat iOS nooit crashed, maar mijn ipad heeft toch regelmatig een harde reset nodig en dat is bij de ipad 2 een stuk minder (wel zo lekker voor de anti-frustratie)

Apps is geen probleem. Alleen de apps waarvoor je een camera nodig hebt werken niet op de iPad (1) Maar dan nu de prijs. Ik weet niet wat u budget is, maar de ipad 2 is er vanaf 479 euro voor de 16gb. De iPad 1 is nagenoeg niet meer de verkrijgen, eigenlijk alleen de 64gb 3g+wifi versie ligt nog in de webshops. Uiteraard is tweede hands alles mogelijk. De iPad 64gb kost maar 499 euro, dus dan krijg je wel veel meer geheugen voor bijna hetzelfde geld. Ik zelf vind 32gb voldoende.

Klik hier voor een overzicht waar de ipad 2 te koop is

 De Afrader:

Zoals ik altijd tegen iedereen zeg. De budget tablet. Dit zou ik alleen kopen als mijn budget echt niet meer dan 200 euro kan zijn en ik ook geen mogelijkheid zou hebben om door te sparen.

 Het digimind advies team geeft gratis tablet adviezen aan onze bezoekers Mocht u persoonlijk advies willen bij uw vraag: Welke tablet moet ik kopen? Klik dan hier

Labels:

Reacties (2)

 • Avatar

  leo peeters

  |

  Wat is momenteel de beste tablett

  Reply

  • Avatar

   Digimind

   |

   Uiteraard de iPad 2 nog steeds

   Reply

Laat een reactie achter